Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Ολυμπιακός-Λουκέρνη 4-0: Έριξε... ντόρτια, μοίρασε υποσχέσεις και χαμόγελα

Σαρωτικοί οι ερυθρόλευκοι διέλυσαν την Λουκέρνη στο «Γ. Καραϊσκάκης» - Απίθανο ντεμπούτο ως παίκτες του  Ολυμπιακού για τους  Χριστοδουλόπουλο και Γκερέρο - 


Ο Έλληννας πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ στο 10' και στο 33' και ο Ισπανός πήρε την σκυτάλη σκοράροντας στο 36' και στο 82' με τους Πειραιώτες να «καθαρίζουν» την πρόκριση για τα play offs  του Europa League
Πίεση από το πρώτο λεπτό. Pressing ψηλά. Πολλά τρεξίματα. Δουλεμένες ομαδικές προσπάθειες. Απειλές από στατικές φάσεις. 26 τελικές. Και πρωταγωνιστές. Πολλοί πρωταγωνιστές. Ο Ολυμπιακός στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι στις 9 Αυγούστου έβγαλε στοιχεία που οι φίλαθλοι του είχαν καιρό να τα δουν. Πόσω μάλλον τόσο νωρίς το καλοκαίρι!

Το τελικό 4-0 επί της Λουκέρνης αδικεί τον Ολυμπιακό ο οποίος είχε ακόμα δύο δοκάρια (και τα δύο ο Φορτούνης) πολλές ευκαιρίες (με Γκερέρο, Τσιμίκα, Ποντένσε) και ταυτόχρονα ο Γιαννιώτης δεν ένιωσε ποτέ την πίεση των Ελβετών. Ενα τέλειο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι για τους «ερυθρόλευκους» με τον Πέδρο Μαρτίνς να βλέπει τον Λάζαρο να πετυχαίνει δύο γκολ στο ντεμπούτο του, τον Ποντένσε να βγάζει στοιχεία της κλάσης του, τον Φορτούνη να είναι πιο μεστός σε σχέση με πέρσι.

Σε αυτούς προσθέστε την απίστευτη εμφάνιση του Τσιμίκα, τον Γκερέρο που έβαλε κι αυτός άλλα δύο γκολ (και συνέχισε το καλό του σερί από την προετοιμασία) αλλά και τους Μπουχαλάκη, Καμαρά που έκαναν ένα μεγάλο ματς.



Ονειρικό πρώτο ημίχρονο

Πιθανότατα ούτε ο ίδιος ο Μαρτίνς να μην περίμενε τέτοιο ημίχρονο από την ομάδα του. Ενα ημίχρονο στο οποίο ο Ολυμπιακός κατέθεσε όλες τις αρετές του και πήγε στ' αποδυτήρια με σκορ πρόκρισης! Το 3-0 αντικατροπτίζει στο 100% την εικόνα του αγώνα μιας και οι «ερυθρόλευκοι» άρπαξαν από το λαιμό την Λουκέρνη και από την στιγμή που μυρίστηκαν... αίμα δεν την άφησαν λεπτό να αναπνεύσει.
Ο Ολυμπιακός τελείωσε το ημίχρονο με 10 τελικές (8 εντός εστίας) και βρήκε γκολ από στατική φάση (το 1-0), από το πείσμα των παικτών του (το 2-0) και από ομαδική προσπάθεια (το 3-0).

Το τρελό ντεμπούτο του Λάζαρου

Εψαχνε το γκολ στα φιλικά. Βρήκε το πρώτο του στο ματς με την Γκεζτέπε και ξέσπασε. Στο πρώτο του επίσημο με την ερυθρόλευκη πέτυχε δύο γκολ! Και τα δύο πρώτα του Ολυμπιακού.

Στο 10' με κεφαλιά μετά το κόρνερ του Τσιμίκα και στο 33' όταν ακολούθησε την φάση του Φορτούνη και την τελείωσε με το αριστερό. Συνολικά ο Χριστοδουλόπουλος έκανε σπουδαίο πρώτο ημίχρονο με τους Ποντένσε, Φορτούνη, Τσιμίκα, Γκερέρο, Καμαρά να τον ακολουθούν.

Επίσης καλή δουλειά στα χαφ από τον Μπουχαλάκη οπού βρέθηκε να γίνεται μέχρι και στόπερ για να... κόψει αλλά γινόταν και δημιουργικός. Συνολικά ο Ολυμπιακός λειτούργησε στο τέλειο στα πρώτα 45λεπτα το οποίο είχε ως αποκορύφωμα το τρίτο γκολ.

Εκεί οι Φορτούνης, Καμαρά, Ποντένσε έκρυψαν την μπάλα με τέσσερις επαφές για να καταλήξει στον Γκερέρο ο οποίος απλά την έσπρωξε στα δίχτυα με όλη την άμυνα της Λουκέρνης να έχει εξουδετερωθεί...

Με τους ίδιους ρυθμούς άλλα άτυχος ο Φορτούνης

Θα μπορούσε να κατεβάσει ταχύτητα. Ηταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι, είχε ήδη σκορ ασφαλείας για την ρεβάνς. Ομως ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε λεπτό. Μπήκε το ίδιο ορεξάτος με στόχο να πετύχει κι άλλα γκολ.

Και θα τα έβαζε εάν ο Φορτούνης δεν είχε ραντεβού με την ατυχία. Δύο δοκάρια για τον Ελληνα μέσο. Με απευθείας εκτέλεση φάουλ (στο 55') και με ατομική ενέργεια (στο 70').

Το βρήκε ο Γκερέρο στο 84'. Με ωραίο αριστερό πλασέ μετά την πάσα του Μιράντα για το τελικό 4-0. Μία νίκη-πρόκριση από τις 9 Αυγούστου.

Man of the match: Ποιον να πρωτοβάλεις μετά από τέτοιο παιχνίδι; Τον Γκερέρο που έβαλε δύο; Τον Φορτούνη που είχε ασίστ και δύο δοκάρια; Τον Ποντένσε που έδειξε την κλάση του; Τον Τσιμίκα που «όργωσε» όλη την αριστερή πλευρά; Καταλήγουμε στον Λάζαρο που έβαλε τα δύο πρώτα γκολ και ξεκλείδωσε όλο το ματς στο ντεμπούτο του.
Αδύναμος κρίκος: Ολη η Λουκέρνη. Παραδόθηκε στις ορέξεις του Ολυμπιακού και έγινε έρμαιο των «ερυθρολεύκων».
Στο ύψος του: Βάλτε όλους τους παραπάνω. Τσιμίκα, Φορτούνη, Γκερέρο, Ποντένσε. Με αυτήν την σειρά.
Η γκάφα: Δεν υπήρξε φάση που μπορεί να χρεωθεί ως γκάφα στο παιχνίδι. Γκάφα που να στοίχισε σε μία από τις δύο ομάδες.
Το στραγάλι: Εύκολο βράδυ για τον Γάλλο ρέφερι.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Νίκη, με ωραίο ποδόσφαιρο, τέσσερα γκολ και δύο δοκάρια. Τι άλλο να ζητήσουν οι φίλοι του Ολυμπιακού αλλά και ο ίδιος ο Μαρτίνς. Πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι...

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ομάρα, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά (90' Τοροσίδης), Μπουχαλάκης, Χριστοδουλόπουλος (78' Βρουσάι), Φορτούνης (86' Φετφατζίδης), Ποντένσε, Γκερέρο
ΛΟΥΚΕΡΝΗ (Ρενέ Βέιλερ): Σάλβι, Αλβες, Ελέκε (74' Ντεμασάι), Σουρπφ, Γκρέθερ, Σνέουλι (58' Βάργκας), Σμιντ, Σβέγκλερ (58' Σούλτζ), Σίντλερ, Βόκα, Γκβίλια


Μαρτίνς: «Παιχνίδι υψηλής ποιότητας αλλά ήταν μόνο μία νίκη»!

Ο Πέδρο Μαρτίνς είπε στην συνέντευξη Τύπου το πόσο καλός ήταν ο Ολυμπιακός αλλά θύμισε σε όλους πως ήταν μόνο η αρχή και μία αναμέτρηση και ότι η δουλειά συνεχίζεται.

Ο Πέδρο Μαρτίνς επισήμανε για:

Το εάν η εικόνα αυτή του Ολυμπιακού σήμερα πλησιάζει στα... θέλω του προπονητή: Σήμερα θέλω να διευκρινίσω πως παρότι είχαμε πολύ καλό ματς είχαμε ένα δύσκολο πρώτο 20λεπτο. Μόλις μπήκαν τα γκολ πήγαμε πολύ καλύτερα. Στο β' μέρος ήμασταν καταιγιστικοί και θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει και άλλα γκολ. Βγήκε η δουλειά από την προετοιμασία. Η ομάδα είναι δυνατή, ενωμένη και σαν οικογένεια. Παρότι σήμερα είμαστε ικανοποιημένοι υπάρχουν πράγματα να βελτιώσουμε. Δουλεύουμε πάντα για έναν συγκεκριμένο στόχο και είναι πάντα σημαντικό το να βάζουμε νέα πράγματα στο παιχνίδι μας. 

Το κατά πόσον το παιχνίδι μπορεί να κύλησε όπως θα το ήθελε ή το είχε σχεδιάσει: Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα παιχνίδι τόσο υψηλού επιπέδου και ποιότητας. Ήταν ένα τέτοιο παιχνίδι από μέρους μας. Υψηλής ποιότητας. Περίμενα καλή εικόνα αλλά όχι τόσο καλή. Είμαι πολύ χαρούμενος. Αλλά αυτό δεν πρέπει να μας ξεγελάσει. Έχουμε πράγματα να δουλέψουμε και να συνεχίσουμε να δείχνουμε. Η ομάδα έχει δυνάμεις και ποιότητα και το έδειξε.

Το τι ακόμα να περιμένουμε από τον Ολυμπιακό και ενώ το ρόστερ δεν έχει κλείσει: Αυτό που έχει σημασία είναι να παίζεις καλά. Όταν γίνεται αυτό έρχονται και τα καλά αποτελέσματα. Πρέπει να παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο. Θέλω να μιλήσω για τους παίκτες που είναι εδώ και όχι όσους μπορεί να έρθουν. Σήμερα δείξαμε πως είμαστε ένα δυνατό σύνολο. Δεν θα έρχονται πάντα τα ματς όπως τα θέλουμε. Το σημαντικό είναι να δείχνουμε πως έχουμε δυνάμεις.

Το σύνθημα 'έτσι ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό' και τον κόσμο και τις απαιτήσεις του: Σήμερα κερδίσαμε έναν αγωνα και είμαστε στην αρχή. Ήταν μόνο μία νίκη σε μία αναμέτρηση. Έτσι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Να είμαστε ενωμένοι και δυνατοί και ειδικά στις δύσκολες στιγμές. Υποσχομαι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για τέτοιου επιπέδου ματς. Σήμερα ήταν μόνο ένα ματς..

Την πιθανότητα να δοκιμασει νέα πράγματα στη ρεβάνς: Ακόμα δεν σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι. Να ξεκουραστούμε από την υπερένταση του ματς. Όλοι οι παίκτες θα έχουν τις ευκαιρίες τους. Έχουμε τρεις διοργανώσεις, θα έχουμε δυσκολίες και τραυματισμούς και όλοι θα αγωνιστούν. Είμαστε ακόμα στην αρχή της χρονιάς για να συζητάμε τέτοια πράγματα. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και θα βάλουμε τους παίκτες που κρίνουμε πως θα βοηθήσουν περισσότερο.

Χριστοδουλόπουλος: «Αυτό αρμόζει στον Ολυμπιακό»

Ο διεθνής ακραίος τόνισε πως οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει πάντα να έχουν εικόνα ανάλογη με την αποψινή 


Με τον καλύτερο τρόπο συνδυάστηκε το ντεμπούτο του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στον Ολυμπιακό, καθώς πέτυχε δύο γκολ κόντρα στη Λουκέρνη και τον οδήγησε στο 4-0 επί του Ελβετών. Ο διεθνής χαφ μίλησε στη NOVA μετά το ματς και έδειξε αισιόδοξος για τη νέα σεζόν. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ 

Για το γεγονός ότι μετά το ματς με την Γκεζτέπε είχε πει ότι ο κόσμος θα απολαύσει την ομάδα: «Το έλεγα γιατί το πιστεύω και γιατί αυτός είναι ο στόχος στην διάρκεια της χρονιάς. Είναι πολύ νωρίς, τα πόδια είναι βαριά. Δεν το είπα γιατί ήθελα να δώσω στον κόσμο να καταλάβει ότι θα γίνει με ένα παιχνίδι. Ο στόχος είναι αυτό που κάναμε σήμερα είναι να γίνεται σε όλα τα ματς γιατί αυτό αρμόζει στον σύλλογο. Είμαι χαρούμενος για αρχή που δικαιώθηκα αλλά δεν λέει τίποτα, ο δρόμος μας θα είναι σκληρός».

Για τα γκολ του: «Το περίμενα πολύ, ειδικά στο δεύτερο γκολ που δίνει μεγαλύτερο προβάδισμα, τα συναισθήματα ήταν πολύ έντονα».

Για τον πανηγυρισμό του: «Δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο, απλά είναι συναισθήματα έντονης χαράς. Το περίμενα πολύ, συνήθως το αφδιερώνω στην κόρη μου που μου λέει να σκοράρω, αλλά αν δεν ήταν δύο άνθρωποι δεν θα ήμουν εδώ και πάει σε αυτούς, ξέρουν αυτοί ποιοι είναι».

Για το δυνατό ξεκίνημα του Ολυμπιακού: «Προσπαθούμε να το περάσουμε σε όλη την προετοιμασία. Στον κόσμο θα αρέσει πολύ ο Ολυμπιακός, αλλά αυτό το κλαμπ έχει μεγάλες απαιτήσεις και πίεση. Σήμερα πήραμε καλή ψυχολογία, αλλά αλίμονο αν σταματήσουμε εδώ. Πρέπει πάντα να είμαστε με το πόδι στο γκάζι, αυτό είναι το DNA μας και αν το εφαρμόσουμε και ο κόσμος θα γουστάρει και εμείς. Σήμερα νιώθαμε πραγματικά πολύ καλά μέσα στο γήπεδο».

Για το πώς ο Μαρτίνς ήταν σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός θα ήταν έτοιμος: «Πραγματικά δουλεύει πάρα πολύ, δεν αλλάζει το πλάνο του, είναι σίγουρος για τις επιλογές του. Αυτή τρην την εβδομάδα διάβασε πολύ το παιχνίδι, κάναμε αυτό που θέλει και αυτός ο συνδυασμός μας έδωσε τη νίκη».

Για τα πλέι - οφ: «Θέλω να βλέπω αυτό τον Ολυμπιακό και με τέτοιο ποδόσσφαιρο οι πιθανότητες να περάσουμε θα είναι πολύ μεγάλες».

Για το πόσο μπορεί να βελτιωθεί ο Ολυμπιακός στον επόμενο γύρο: «Αυτή την ένταση που βγάλαμε, ο στόχος είναι να την κρατήσουμε σε διάρκεια 60-70- 80 λεπτών. Όσο πιο πολύ δυναμώνει η ομάδα τόσο καλύτερη θα είναι. Αν έχουμε τέτοια εικόνα 70 - 80 λεπτά θα είναι ιδανικό. Έχουμε πάρει παίκτες με πολύ μεγάλη προσωπικότητα και παραστάσεις. Θα μπουν μέσα. Μακάρι να περάσουμε στους ομίλους, να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια, να μας βοηθήσουν όλοι και με αυτή την νοοτροπία το να είμαστε μία ομάδα όλα θα πηγαίνουν κατ' ευχήν».

Για το αν θυμάται πόσα ευρωπαϊκά γκολ έχει πετύχει: «Όχι, δεν ξέρω. Πρώτη φορά πέτυχα δύο γκολ στην Ευρώπη, δεν βγήκα σε άλλη φάση για χατ - τρικ, αλλά έβαλε άλλα δύο ο Γκερέρο και τα τέσσερα που πετύχαμε είναι πιο σημαντικά».

Για το αν της κόρης του της πηγαίνουν τα κόκκινα: «Πάρα πολύ και της αρέσει πάρα πολύ. Έβαλε κι αυτή γκολ μετά. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρει τι δουλειά κάνει ο πατέρας της, και η μητέρα της ήταν αθλήτρια. Μου δίνει δύναμη η οικογένειά μου, κάθε φορά μου λέει να βάλω γκολ και τώρα μου ζητάει να κάνω την καρδούλα γιατί είναι κόκκινη». 

82': ΓΚΟΟΟΛ: Πάλι οι Ελβετοί αδρανούν, ο Μιράντα  διεκδίκησε και έκλεψε τη μπάλα που κατέληξε στον Γκερέρο με τον Ισπανό να νικά τον κίπερ των Ελβετών για το 4-0.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα

69': Νέο δοκάρι για τον Ολυμπιακό μετά το σουτ του Φορτούνη!

60': Σέντρα του Τσιμίκα, άστοχο σουτ του Φορτούνη

57': Κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου η μπάλα περνά άουτ.

55': Δοκάρι για τον Ολυμπιακό με το τρομερό φάουλ του Φορτούνη!

49' Λάθος μπαλιά του Τσιμίκα και σουτ του Σουρπφ που μπλοκάρει ο Γιαννιώτης.

46': Ξεκινά το β' ημίχρονο

45': Τέλος του ημιχρόνου!

42': Τεράστια χαμένη ευκαιρία του Τσιμίκα που αστόχησε στο τετ α τετ μετά την ασίστ του Ποντένσε.

36' ΓΚΟΟΟΟΛ: Ο Φορτούνης απέναντι από τον Σάλβι σερβίρει έτοιμο γκολ στον Γκερέρο που στην κενή εστία πετυχαίνει το 3-0!!!

Εκπληκτικό ντεμπούτο για τον Λάζαρο!

33' ΓΚΟΟΟΟΛ: Ο Φορτούνης παλεύει μέσα στην περιοχή, κερδίζει δύο κόντρες και η μπάλα στρώνεται στον Χριστοδουλόπουλο που πετυχαίνει το 2-0!

31': Από λάθος του Μιράντα οι Ελβετοί έβγαλαν φάση με σουτ του Γκρέθερ που κόβεται σε κόρνερ.

27': Σέντρα του Ομάρ και κεφαλιά Φορτούνη που μπλοκάρεται από τον Σάλβι.

23': Φοβερή προσποίοηση και σουτ από τον Ποντένσε διώχνει ο Σάλβι

21': Νέο κόρνερ για τον Ολυμπιακό, ο Μιράντα παίρνει την κεφαλιά κι η μπάλα φεύγει ψηλά άουτ...

16': Φάουλ για την Λουκέρνη, μετά από κεφαλιά η μπάλα βρίσκει το χέρι του Βούκοβιτς, χωρίς όμως να υπάρχει πρόθεση και καταλήγει σε κόρνερ. Διαμαρτύρονται οι Ελβετοί για πέναλτι αλλά δεν έχουν δίκιο.

11': Ο Ποντένσε στην περιοχή σουτάρει και μπλοκάρει ο Σάλβι.

10' ΓΚΟΟΟΟΟΛ: Από την εκτέλεση κόρνερ του Τσιμίκα ο Χριστοδουλόπουλος με κεφαλιά ψαράκι ανοίγει το σκορ!

7': Εξαιρετική διαγώνια πάσα του Ποντένσε στον Φορτούνη που σουτάρει πάνω σε σώματα με τον Καμαρά να παίρνει το ριμπάουντ και να σουτάρει άστοχα.

4:' Πολύ εύκολα μπλοκάρει την μπάλα ο Γιαννιώτης στο σουτ του Σουρπφ.

1': Πρώτη τελική για τον Ολυμπιακό με τον Ποντένσε να σουτάρει και να κερδίζει το κόρνερ

-Σέντρα στο ματς

Οι ενδεκάδες
Ολυμπιακός: Γιαννιώτης, Ομάρ, Τσιμίκας, Μιράντα, Βούκοβιτς, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος, Γκερέρο.
Λουκέρνη: Σάλβι, Άλβες, Ελέκε, Σουρπφ, Γκρέθερ, Σνέουλι, Σμιντ, Σβέγκλερ, Σίντλερ, Βόκα, Γκβίλια


Το ματς θα διεθύνει ο μόλις 29 ετών Γάλλος ρέφερι Φρανσουά Λετεξιέ.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.