Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν!

Μετά τη συνέντευξη της Πέμπτης έγινε απολύτως σαφές ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να ρίξει φως στα εγκληματικά λάθη που προκάλεσαν την πολύνεκρη τραγωδία στην Ανατολική Αττική.


Το αντίθετο επιδιώκει, να συγκαλύψει ευθύνες, να αποδώσει το κακό στον «εμπρηστή», στο «στρατηγό άνεμο», στη «δόμηση», στις «ασύμμετρες απειλές», σε οποιονδήποτε άλλον, πλην των στελεχών της.

Oμως αυτό δεν θα περάσει! Η πίεση της κοινής γνώμης, η οργή των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών και η οδύνη των συγγενών των θυμάτων δεν θα επιτρέψουν καμία προσπάθεια συγκάλυψης. Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν και αυτό πρέπει να καταστεί σαφές προς όλους.

Το κομματικό κράτος του ΣYΡΙΖΑ και οι προπαγανδιστές του Μαξίμου θα κάνουν ό,τι μπορούν για να συσκοτίσουν την υπόθεση, όμως η έρευνα, δημοσιογραφική και ελπίζουμε δικαστική, θα φτάσει μέχρι τέλους.

Για να μάθουμε επιτέλους γιατί δεν εκκενώθηκε μία περιοχή όταν υπήρχε χρόνος τουλάχιστον 90 λεπτών και ποιος τελικά είχε την ευθύνη των αποφάσεων.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, όλα έγιναν σωστά, οι αρμόδιοι δηλώνουν ότι δεν θα άλλαζαν τίποτα από όσα έπραξαν, άλλοι υπουργοί τα ρίχνουν στους κατοίκους γιατί δεν εφαρμόζουν νόμους και κανόνες!

Πρόκειται για την οριστική ρήξη του πρωθυπουργού με την έννοια της ηθικής. Κανείς δεν αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί απέναντι σε δεκάδες νεκρούς, κανείς δεν νιώθει την ανάγκη να πει μία συγγνώμη, κανείς δεν βλέπει λόγο να παραιτηθεί.

Στην Ιαπωνία θα έκαναν χαρακίρι, στην Πορτογαλία η αρμόδια υπουργός Εσωτερικών μετά τις πυρκαγιές του Οκτωβρίου του 2017 παραιτήθηκε δηλώνοντας ότι δεν πληροί πλέον τις προϋποθέσεις πολιτικά και προσωπικά για να παραμείνει στη θέση της, αλλά στην Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν έχουν τέτοιες ευαισθησίες. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα της εξουσίας, αλλά πλέον η συμπεριφορά τους έχει γίνει αποκρουστική για τους πολίτες.

Να είναι όμως βέβαιοι ότι δεν θα αργήσει η ώρα για να λογοδοτήσουν για τις ολιγωρίες και τα λάθη τους!

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.