Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Έκπτωτος ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με τη «βούλα» του ΣτΕ

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή του


Με τη «βούλα» του Συμβουλίου της Επικρατείας κηρύσσεται έκπτωτος ο Παναγιώτης Ψωμιάδης από το αξίωμα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο απέρριψε προσφυγή του κ. Ψωμιάδη με την οποία ζητούσε να κηρυχθεί αντισυνταγματική και μη νόμιμη η σχετική απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης που εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2013.

Αφορμή για την επίμαχη απόφαση στάθηκε αμετάκλητη καταδίκη του κ. Ψωμιάδη σε φυλάκιση ενός έτους, με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος που αφορούσε μείωση προστίμου που είχε επιβληθεί σε βάρος πρατηριούχου υγρών καυσίμων, που φέρεται ότι νόθευσε καύσιμα.

Το Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ (965/2018) απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του κ. Ψωμιάδη, κρίνοντας ότι η προσβαλλόμενη απόφαση του γ.γ. είναι συνταγματική και νόμιμη. Μάλιστα, οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν πως ο γ.γ. εξέδωσε την προσβαλλόμενη απόφασή του καθώς ο κ. Ψωμιάδης ωφέλησε παράνομα τον πρατηριούχο βλάπτοντας παράλληλα τα οικονομικά συμφέροντα τόσο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης όσο και της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.