Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018

Για «απαγωγή» των Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας του Λιβάνου

«Οι στρατιωτικοί αυτοί εκτελούσαν την αποστολή τους, την περιπολία για την προστασία των συνόρων»


Για απαγωγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τον τουρκικό στρατό κάνει λόγο ο Υπουργός Άμυνας του Λιβάνου Γιακούμπ Σαράφ, που συναντήθηκε χθες με τον Έλληνα ομόλογό του υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Ο υπουργός του Λιβάνου, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα στο πλαίσιο της οποίας υπέγραψε συμφωνία διμερούς αμυντικής συνεργασίας και συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και τις εξελίξεις στην περιοχή.

Ο Υπουργός Άμυνας του Λιβάνου εξέφρασε τη στήριξή του για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και έκανε σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση την εξής δήλωση:

«Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, κ. Καμμένο, για την υπέροχη υποδοχή που επιφύλαξε στην αποστολή μας και την προσπάθεια που έχει καταβάλλει για την υπογραφή της διμερούς συμφωνίας μεταξύ του Λιβάνου και της Ελλάδας.

Ωστόσο, έχω έρθει εδώ για να δηλώσω μια ξεκάθαρη θέση: να υποστηρίξω τον Ελληνικό Στρατό, ιδιαιτέρως σε ό,τι αφορά την επιστροφή και απελευθέρωση των δύο απαχθέντων, του Αξιωματικού και του Υπαξιωματικού, που απήχθησαν από τον τουρκικό στρατό. Αυτός δεν είναι ο ορθός τρόπος ειρηνικής αντιμετώπισης διμερών θεμάτων και επίλυσης αντιπαραθέσεων. Οι στρατιωτικοί αυτοί εκτελούσαν την αποστολή τους, την περιπολία για την προστασία των συνόρων, συνεπώς αυτού του είδους η επιθετική, εχθρική ενέργεια δεν βοηθά ούτε την ανάπτυξη της ειρήνης ούτε την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων.

Υποστηρίζω σθεναρά τον Ελληνικό Στρατό και την Ελληνική Κυβέρνηση, και ζητώ την απελευθέρωση αυτών των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ως άνοιγμα και ένδειξη προσπάθειας διαμόρφωσης νέων αξιών για την άμβλυνση των εκκρεμών αντιπαραθέσεων. Δεν πιστεύω ότι η κράτηση αυτών των στρατιωτικών, έστω και για μία ημέρα επιπλέον, θα αλλάξει οτιδήποτε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Καλώ ειλικρινά τους Τούρκους και την τουρκική κυβέρνηση, να δώσουν θετικές ενδείξεις, αποφυλακίζοντας τους δύο απαχθέντες».

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.