Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018

Αυξήσεις από σήμερα για 198.349 συνταξιούχους

Τα αναδρομικά, που προκύπτουν για 23 μήνες, θα πιστωθούν το επόμενο διάστημα


Αυξήσεις στις συντάξεις τους θα δουν από σήμερα Πέμπτη 3 Μαΐου περίπου 200.000 συνταξιούχοι λόγω της παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης του Ν. 3986/2011 υπέρ του ΑΚΑΓΕ, στα καταβαλλόμενα ποσά των επικουρικών συντάξεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΤΕΑΕΠ.

Ειδικότερα στα καταβαλλόμενα ποσά των επικουρικών συντάξεων θα υπολογίζεται πλέον η εισφορά αλληλεγγύης του νόμου 3986/2011. Η διόρθωση αυτή ενός λάθους που στερούσε σε χιλιάδες συνταξιούχους ποσά έως και 83 ευρώ από τις επικουρικές τους συντάξεις θα γίνει με τις πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Πέμπτη. Συνολικά, αυξήσεις στις συντάξεις τους θα δουν 198.349 συνταξιούχοι, δικαιούχοι επικουρικών συντάξεων.

Σύμφωνα με το ΕΤΕΑΕΠ, ο νέος τρόπος παρακράτησης, που οδηγεί σε αυξήσεις, αφορά συνταξιούχους του Δημοσίου (πρώην ΤΕΑΔΥ), των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ), της Αγροτικής Τράπεζας (πρώην ΕΛΕΜ), Ασφαλιστικών Ταμείων και Οργανισμών (πρώην ΤΕΑΠΟΚΑ), Εμπορικού Ναυτικού (ΤΕΑΠΙΕΝ), χημικών (ΤΕΑΧ) και της Ελληνικής Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (ΤΕΑΠΕΡΤ). Οπως δείχνουν τα τελικά στοιχεία του ΕΤΕΑΕΠ και της ΗΔΙΚΑ, το όφελος φτάνει έως και 20 ευρώ τον μήνα για 144.727 συνταξιούχους. Σε αυτούς ανήκουν συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι του πρώην ΤΕΑΔΥ, οι συνταξιούχοι Εμπορικού Ναυτικού (ΤΕΑΠΙΕΝ), όπως επίσης πρώην εργαζόμενοι σε ΟΤΕ, ΕΛΤΑ κ.ά., και το συνολικό κόστος για το Ταμείο εκτιμάται σε 1,52 εκατ. ευρώ.

Για 40.683 συνταξιούχους, πρώην εργαζομένους στη ΔΕΗ αλλά και συνταξιούχους Ασφαλιστικών Ταμείων και Οργανισμών (πρώην ΤΕΑΠΟΚΑ), η αύξηση κυμαίνεται από 20 έως 40 ευρώ τον μήνα και το συνολικό κόστος για το Ταμείο εκτιμάται σε 1,090 εκατ. ευρώ.

Μεγαλύτερα ποσά αύξησης, από 40 έως 60 ευρώ τον μήνα, θα δουν 12.862 συνταξιούχοι, κυρίως πρώην τραπεζοϋπάλληλοι, όπως συνταξιούχοι της Αγροτικής (πρ. ΕΛΕΜ) κ.ά., ενώ υπάρχει και μια μικρή ομάδα συνταξιούχων (77 άτομα) για τους οποίους η αύξηση θα κυμανθεί από 60 έως 83 ευρώ τον μήνα.

Τα αναδρομικά, που προκύπτουν για 23 μήνες, θα πιστωθούν το επόμενο διάστημα απευθείας στους λογαριασμούς των συνταξιούχων.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.