Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Oι Αμερικανοί ενισχύουν την στρατιωτική παρουσία τους στην Ελλάδα

Ευρύτερες ανακατατάξεις γεωστρατηγικής φύσεως συντελούνται στην ευρύτερη περιοχή μας και αφορούν άμεσα την Ελλάδα.


Πιο συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ αποδυναμώνουν τη στρατιωτική παρουσία τους στην Τουρκία και μεταφέρουν κρίσιμα μεγέθη της στρατιωτικής ισχύος τους στην Ελλάδα, στο Κόσοβο, στην Ρουμανία, αλλά και στα Σκόπια.

Η Ελληνική κυβέρνηση, με απόλυτη ταύτιση στο σημείο αυτό του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, έχει δεσμευτεί ήδη να υποδεχθεί στο έδαφος της Χώρας μας μεγάλο μέρος της στρατιωτικής ισχύος των ΗΠΑ, που αποσύρεται από τη γειτονική μας Τουρκία. Το μεγαλύτερο μέρος της βάσης του Ιντσιρλίκ μεταφέρεται στην Ελλάδα, στην Ρουμανία και στο Κόσοβο.


Ενώ, προβλέπεται ότι οι ΗΠΑ θα διαθέτουν πλέον στην Ελλάδα 4 μεγάλες στρατιωτικές βάσεις, δηλαδή τη Σούδα, την Ανδραβίδα, την Λάρισα και την Αλεξανδρούπολη.

Επιπλέον, ο Πάνος Καμμένος έχει προτείνει στην Αμερικανική πλευρά τη δημιουργία νέας Αμερικανικής βάσης στην Κάρπαθο, κάτι το οποίο δεν φαίνεται όμως να προχωρεί.


Η κυβέρνηση Τσίπρα, με πρωτοβουλία κυρίως του Πάνου Καμμένου, αποδέχθηκε την επέκταση της συμφωνίας για τη Σούδα, η οποία γίνεται μία απ’ τις πιο σημαντικές Αμερικανικές βάσεις στον κόσμο.


Οι ΗΠΑ θα δημιουργήσουν επίσης βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη και θα αξιοποιήσουν την Λάρισα, όπου βρίσκεται το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας.

Να σημειωθεί, επιπλέον, ότι η κυβέρνηση Τσίπρα απέρριψε την πρόταση της Ρωσικής πλευράς, για την οποία έγραψε πρώτο το europost.gr, να αγοραστεί και να μπει πάλι σε λειτουργία το Ναυπηγείο της Σύρου, με επέκταση των εγκαταστάσεών του κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί να επισκευάζει, εκτός από εμπορικά και πολεμικά πλοία του Ρωσικού στόλου.

Τελικά, με παρέμβαση της Αμερικανική Κυβέρνησης τα Ναυπηγεία της Σύρου θα ξαναλειτουργήσουν με Αμερικανικά κεφάλαια.



πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.