Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Υδρα: Συνεχής η ταλαιπωρία τουριστών και κατοίκων από τα ταχύπλοα-σαράβαλα

Η  αριστοκρατορική «κυρία» του Αργοσαρωνικού «πνίγεται» από προβλήματα - Φορείς και κάτοικοι μαζεύουν υπογραφές για να «ζωντανέψουν» το νησί

«Κύριοι σώστε την Υδρα!». Με αυτό το μήνυμα κάτοικοι του νησιού, φορείς και αγανακτισμένοι τουρίστες, ξένοι και Έλληνες, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το ιστορικό και  κοσμοπολίτικο νησί με την πλούσια ναυτική παράδοση, που τώρα, εν μέσω καλοκαιρινής σεζόν,  δυσκολεύεται να αναποκριθεί στις απαιτήσεις.

Ένα νησί τόσο κοντά, και όμως… τόσο μακριά! 

Στην Ελλάδα του σήμερα, που αγωνίζεται τουριστικά να επιβιώσει στις σκληρές και άκρως ανταγωνιστικές διεθνείς τουριστικές αγορές, η περαιτέρω ανάπτυξη των νησιών του Αργοσαρωνικού «σκοντάφτει» σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, σε αλλόκοτες αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης, και σε «δελφίνια» που αδυνατούν να μεταφέρουν τους πολίτες στον προορισμό τους. 

Το ακτοπλοϊκό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των νησιών του Αργοσαρωνικού.Η συχνότητα των δρομολογίων, αλλά και η επικοινωνία των νησιών μεταξύ τους, πάσχουν επίσης, πολύ. Η τουριστική σεζόν έχει ξεκινήσει και τα προβλήματα δεν περιμένουν. Ήδη έχουν καταγραφεί περιστατικά με δρομολόγια προς την Ύδρα, που λόγω μηχανικής βλάβης στα ταχύπλοα που συνδέουν το νησία με τον Πειραιά,  δεν ολοκληρώνεται το ταξίδι. 

Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή του ταξιδιού της επιβάτιδος Μ.Σ. με «δελφίνι» την Παρασκευή 27 Απριλίου. «Μας ζήτησαν να μεταφερθούμε στα πίσω καθίσματα γιατί το παλιό και ασυντήρητο δελφίνι ''σηκωνόταν'' από το βάρος. Παιδιά, ηλικιωμένοι ούρλιζαν.  Τελικά, αφού φτάσαμε στην Αίγινα, ανακοινώνεται ότι θα επιστρέψουμε στον Πειραιά, λόγω ανέμων. Ήταν μια επικίνδυνη περιπέτεια για ένα ΣΚ».  

Παρόμοια περιπέτεια έζησε και μια μητέρα, τουρίστρια από την Δανία, μαζί με τον 13χρονο γιο της. Δεν έφτασε ποτέ στον τελικό της προορισμό, την Ύδρα, ταξίδευε όλη μέρα για να καταλήξει στον Πειραιά και καταγράφει τη δυσάρεστη εμπερία της, απογοητευμένη. 

Για την κατάσταση αυτή εξέδωσαν ψήφισμα τοπικοί φορείς και κάτοικοι του νησιού, που διαμαρτύρονται,  μαζεύοντας υπογραφές.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.