Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Ποινική δίωξη κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη και τριών ακόμη για το Noor one – Η πρώτη α ντίδραση

Ποινική δίωξη κατά του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και συνεργατών του άσκησε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα, για την υπόθεση του «Noor One».


Η δίωξη αφορά στις κατηγορίες για χρηματοδότηση και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, εγκληματική οργάνωση για τη μεταφορά, διακίνηση και πώληση ναρκωτικών ουσιών.

Η δίωξη ασκήθηκε έπειτα από την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας ελέγχθηκαν εμβάσματα σχετικά με τη χρηματοδότηση του πλοίου που μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.

Εκτός από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δίωξη ασκήθηκε και σε άλλα τρία άτομα. Συγκεκριμένα, κατά του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της ναυτιλιακής εταιρείας Capital Νίκου Συντιχάκη, του δικηγόρου Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη και του ναυτασφαλιστή Ηλία Τσακίρη.

Στους διωκόμενους απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα.

Με την παραγγελία της εισαγγελέως ζητείται να γίνει και περαιτέρω διερεύνηση για λαθρεμπορία καυσίμων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από παράνομες δραστηριότητες και πάλι στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης. Εξαιτίας της σοβαρότητας της υπόθεσης, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, με έγγραφό της ζήτησε η δικογραφία να ανατεθεί σε ανακριτή κατά της διαφθοράς.

Η απάντηση του εκπροσώπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Θέση μέσω του Facebook πήρε ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την ποινική δίωξη που ασκήθηκε κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ειδικότερα, ο Κώστας Καραπαππάς έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook:

«Γνώρισμα κάθε Χούντας να στήνει σκευωρίες και να λασπώνει αθώους. Οι αθώοι είναι κάποιες φορές αδύνατοι και λυγάνε. Κάποιες φορές όμως είναι ΔΥΝΑΤΟΙ και με την αδικία γίνονται ακόμα πιο ΔΥΝΑΤΟΙ. Το μόνο σίγουρο; Όσοι έστησαν ή ενεπλάκησαν με αυτήν την βρωμιά δεν θα μείνουν ατιμώρητοι. “Βγήκε λοιπόν σεργιάνι το χαφιεδότσουρμο…»

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.