Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Τα φονικά drones των ΗΠΑ έρχονται στην Λάρισα για να δολοφονούν σε όλο τον κόσμο



Λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι οι Αμερικανοί σκέφτονται να μεταφέρουν μέρος της στρατιωτικής βάσης του από το Ιντσιρλίκ της Τουρκίας σε ελληνικό έδαφος, μια άλλη αποκάλυψη έρχεται από την εφημερίδα «Το Βήμα». Συγκεκριμένα, όπως γράφει το «Βήμα της Κυριακής» που κυκλοφορεί στα περίπτερα, υπάρχει σχέδιο -εντός του Μαΐου- αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη να αρχίσουν να επιχειρούν από τη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στη Λάρισα. 

Δηλαδή τα γνωστά σε όλους μας drones, αλλά πολεμικά υπερόπλα, θα έρθουν στην Ελλάδα μετατρέποντας τη Λάρισα σε κομβικό σημείο για τις αμερικανικές επιχειρήσεις.

Επι Ομπάμα τα drones σκορπούσαν τον θάνατο στον πλανήτη

Η αμερικανική επιτροπή της Διεθνούς Αμνηστίας ζήτησε με επίσημη ανακοίνωσή της από το αμερικανικό Κογκρέσο να εγκρίνει τη διεξαγωγή επείγουσας ανεξάρτητης έρευνας για τη χρησιμοποίηση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) για την πραγματοποίηση αεροπορικών επιθέσεων, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα.
Η έρευνα έπεται της δημοσίευσης απόρρητων κυβερνητικών εγγράφων που αποκαλύπτουν τις πρακτικές αυτές στο intercept. Ο φάκελος "drone papers" αποδίδεται σε πηγή που δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα της.
"Αυτά τα έγγραφα δημιουργούν σοβαρές ανησυχίες για το αν (οι ΗΠΑ) έχουν διαπράξει συστηματικά παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, όπως να χαρακτηρίζουν ανθρώπους αγνώστου ταυτότητας ως "μαχητές" ώστε να δικαιολογήσουν τις δολοφονίες τους", ανέφερε η Νόριν Σαχ, σύμβουλος της επιτροπής της Διεθνούς Αμνηστίας.
Το Intercept εξειδικεύεται σε κατασκοπευτικές υποθέσεις και σε δραστηριότητες της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA).
"(Τα έγγραφα) αποκαλύπτουν τις τρομακτικές ανθρώπινες απώλειες από την χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών και τονίζουν τα διαχρονικά κενά στην διαδικασία λήψης αποφάσεων πίσω από τις αεροπορικές επιθέσεις που εξαπολύονται σε πολλές χώρες", δήλωσε η Νόριν Σαχ.
Αν ισχύει η εγκυρότητα των εγγράφων, κάτι που θα διερευνηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα, θα αποδειχθεί ότι η αμερικανική διακυβέρνηση κατά την περίοδο Ομπάμα πραγματοποίησε βομβαρδισμούς με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, παρά τη γνώση ότι οι πληροφορίες που έδιναν οι μυστικές υπηρεσίες είχαν κενά, προκαλώντας τον θάνατο εκατοντάδων αθώων αμάχων.
Χτυπώντας στα τυφλά
"Αυτές οι αποκαλύψεις δικαιολογούν την άμεση διεξαγωγή έρευνας από το Κογκρέσο με το ερώτημα γιατί η κυβέρνηση Ομπάμα κρατούσε μυστική αυτήν την κρίσιμη πληροφορία, όπως τις πραγματικές ταυτότητες όσων σκοτώθηκαν σε αυτό το παγκόσμιο πρόγραμμα δολοφονιών", τονίζει η Διεθνής Αμνηστία σε ανακοίνωση της.
Παράλληλα, με ανακοίνωσή της η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) σημειώνει ότι τα έγγραφα που διέρρευσαν αποδεικνύουν πως οι ισχυρισμοί της Ουάσιγκτον ότι οι επιχειρήσεις σε χώρες του εξωτερικού περιορίζονταν σε νομότυπους στόχους, είναι ανακριβείς.
"Αυτές οι αποκαλύψεις γκρεμίζουν τους ισχυρισμούς της αμερικανικής κυβέρνησης ότι οι θανατηφόρες ένοπλες επιχειρήσεις της βασίζονται σε αξιόπιστες πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών και περιορίζονται σε νομότυπους στόχους. Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση συχνά υποστηρίζει πως οι επιτυχίες της είναι πραγματικά τραγικές απώλειες", δήλωσε η Χίνα Σάμσι, διευθύντρια σε θέματα εθνικής ασφάλειας της ACLU, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που διέρρευσαν αναφορικά με την επιχείρηση Haymaker των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο Αφγανιστάν, στο χρονικό διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου 2012 και Φεβρουαρίου 2013, οι αεροπορικές επιδρομές της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ σκότωσαν πάνω από 200 ανθρώπους που αργότερα χαρακτηρίστηκαν ως "εχθροί που σκοτώθηκαν στην μάχη". Μόνο 35 από όσους σκοτώθηκαν στοχοθετήθηκαν ως άτομα, σύμφωνα με το The Intercept.

Τα στοιχεία του Γραφείου Ερευνητικής Δημοσιογραφίας αναφέρουν πως οι αεροπορικές επιθέσεις drones της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, έχουν σκοτώσει έως και 1000 αμάχους στο Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Σομαλία και την Υεμένη τα τελευταία 10 χρόνια.

Από τη δική του μεριά, ο Τζέρεμι Σκέιχιλ, δημοσιογράφος του Intercept, είπε την Πέμπτη: "Η νέα πηγή αποφάσισε να δώσει τα έγγραφα αυτά στη δημοσιότητα, επειδή πιστεύει ότι η κοινή γνώμη έχει δικαίωμα να γνωρίζει τη διαδικασία με βάση την οποία άνθρωποι τοποθετούνται σε λίστες προς εξόντωση και δολοφονούνται με εντολές από τα ανώτατα κλιμάκια της αμερικανικής κυβέρνησης".
Το Intercept, ψηφιακό περιοδικό που ίδρυσαν οι γνωστοί από την υπόθεση Σνόουντεν δημοσιογράφοι Γκλεν Γκρίνγουολντ και Λόρα Πόιτρας, διαθέτει "ασφαλή θυρίδα", μέσω της οποίας οι πηγές μπορούν να επικοινωνήσουν με τους δημοσιογράφους με ανώνυμα κρυπτογραφημένα μηνύματα.
Αυτό φαίνεται ότι διευκόλυνε την άγνωστη πηγή, για την οποία οι δημοσιογράφοι δεν θέλουν, για την ώρα, να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο ίδιος ο Σνόουντεν έχει δηλώσει ότι τα βίντεο των πληγμάτων από drones, τα οποία μπορούσε ελεύθερα να παρακολουθεί λόγω της πρόσβασής του στους υπολογιστές των αμερικανικών υπηρεσιών, συνέβαλαν στην απόφασή του να δημοσιοποιήσει τα έγγραφα της NSA.






πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.