Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Πέθανε ο αστυνομικός που πήρε τη θέση των ομήρων στο τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία




Νεκρός είναι ο αντισυνταγματάρχης της γαλλικής Χωροφυλακής που είχε παραδοθεί στον ένοπλο τρομοκράτη για να απελευθερώσει ως αντάλλαγμα ομήρους κατά τις επιθέσεις που έγιναν χθες στη νοτιοδυτική Γαλλία στο όνομα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.

«Ο αντισυνταγματάρχης Αρνό Μπελτράμ μας άφησε. Πέθανε για την πατρίδα. Η Γαλλία δεν θα ξεχάσει ποτέ τον ηρωισμό του», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο γάλλος υπουργός.

Με τον θάνατο αυτού του 45χρονου αξιωματικού της Χωροφυλακής, ο οποίος είχε προτείνει τον εαυτό του ως όμηρο στη θέση ανθρώπων που κρατούσε ο Ρεντουάν Λακντίμ, ο δράστης των χθεσινών επιθέσεων, ο απολογισμός της επίθεσης ανέρχεται πλέον σε τέσσερις νεκρούς.

Μαρτυρίες σοκ από την επίθεση στην Γαλλία: «Κρύφτηκα σε ψυγείο για να σωθώ»
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε μια γυναίκα η οποία σχετίζεται με τον ένοπλο που σκότωσε τρεις ανθρώπους σήμερα στη νοτιοδυτική Γαλλία, αφού έκλεψε ένα αυτοκίνητο, πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών και κράτησε ομήρους σε ένα σουπερμάρκετ.

Ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολίνς, επικεφαλής της έρευνας που διεξάγουν οι αρχές, δήλωσε ότι ο δράστης ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας για τη σχέση του με το ριζοσπαστικό Ισλάμ, τονίζοντας όμως ότι η παρακολούθηση του κατά τα έτη 2016-2017, δεν οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ήταν έτοιμος να δράσει ο ίδιος.

Μακρόν: H χώρα «υπέστη ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση»

«Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε στο μεταξύ από τις Βρυξέλλες, μετά το τέλος των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, τονίζοντας ότι οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν συντονισμένα και εξαιρετικά γρήγορα μετά την αρχική επίθεση στην πόλη Καρκασόν που είχε θύμα ένα αστυνομικό του σώματος των CRS.

Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε την υποστήριξή του προς όλους όσους «αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν αυτήν την κατάσταση», δηλώνοντας παράλληλα ότι δεν θα κάνει για την ώρα «κανέναν επίσημο απολογισμό» της κατάστασης, η οποία, την ώρα που μιλούσε, βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη στο εσωτερικό του σουπερμάρκετ.

Η υπόθεση έχει ήδη ανατεθεί στην αρμόδια αντιτρομοκρατική υπηρεσία της οποίας οι πρώτοι ανακριτές πρόκειται να φθάσουν επί τόπου.



Ολοκληρώνοντας, ο Εμανουέλ Μακρόν απευθύνθηκε στους κατοίκους της πόλης Τρεμπ, διαβεβαιώνοντάς τους για την πλήρη κινητοποίηση της κυβέρνησης και ιδιαίτερα των αστυνομικών δυνάμεων, για την ασφάλεια της περιοχής όπου ο τρομοκράτης έχει καταφύγει.

Λίγο αργότερα, ο Γάλλος πρόεδρος τοποθετήθηκε εκ νέου επί του θέματος, κάνοντας λόγο για πράξη «ισλαμιστικής τρομοκρατίας» και προσθέτοντας ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας ερευνούν ακόμη και το ενδεχόμενο το Ισλαμικό Κράτος να κρύβεται πίσω από την επίθεση, το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για αυτή μέσω του πρακτορείου Αmaq.

«Η χώρα μας υπέστη σήμερα μια ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση» από την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και άλλοι 16 τραυματίστηκαν, είπε χαρακτηριστικά ο Μακρόν, μετά το πέρας της σύσκεψης στην οποία συμμετείχε, στο υπουργείο Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.