Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Γνωστός μουσικός συνελήφθη με πέντε κιλά χασίς στην Ρόδο



Γνωστός μουσικός της show biz είναι ο 25χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής που συνελήφθη να μεταφέρει στη Ρόδο περισσότερα από πέντε κιλά χασίς και ο οποίος χθες μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές, ενώ ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο 18χρονος Έλληνας συγκατηγορούμενός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» ο 25χρονος έχει συνεργαστεί τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα με σημαντικούς τραγουδιστές, ενώ έχει διακριθεί και σε μουσικούς διαγωνισμούς.

Ο ίδιος απολογούμενος χθες στην ανακρίτρια, συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κ. Μαρία Κρικοπούλου αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται, δήλωσε εξαρτημένος από τα ναρκωτικά και ισχυρίστηκε πως την μεταφορά την έκανε εξαιτίας της ανάγκης που είχε για χρήματα καθώς θα ελάμβανε με την παράδοση των ναρκωτικών, το ποσό των 500 ευρώ!

Όπως είναι γνωστό, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στις 20 Μαρτίου 2018 στις 11 παρά τέταρτο το πρωί κατά την άφιξη τους στο νησί μας με πλοίο της γραμμής, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της κατοχής και μεταφοράς ινδικής κάνναβης παρά μη τοξικομανούς για τον αλλοδαπό και για απλή συνέργεια στη πράξη αυτή για τον έλληνα.

Χθες και οι δύο συλληφθέντες συνοδευόμενοι από τη συνήγορο τους κ. Μαρία Κρικοπούλου προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκαν.

Πιο συγκεκριμένα, ο 25χρονος Αλβανός ξεκίνησε λέγοντας πως διαμένει στη χώρα μας μαζί με την οικογένεια του από πολύ μικρή ηλικία (4 ετών) σε περιοχή της Ηλείας και πως είχε δύσκολα παιδικά χρόνια με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να ξεκινήσει πολύ μικρός δουλειά και βέβαια να μην καταφέρει να πάει σχολείο σε όλες τις βαθμίδες.

Ο ίδιος επεσήμανε μεταξύ άλλων την αγάπη του για τη μουσική, το γεγονός ότι γράφει τραγούδια κ.α. το οποίο και τον ώθησε να φοιτήσει σε σχολή στην Αθήνα για την οποία πλήρωσε χρήματα που του έδωσαν συγγενείς του και έπρεπε να τους τα επιστρέψει. Ο 25χρονος Αλβανός είπε ότι ταυτόχρονα εργαζόταν ως dj σε διάφορα κλαμπ της Αθήνας, αμειβόμενος από 50-150 € ανάλογα με την βραδιά και τον κόσμο που είχε το κλαμπ και τον κόσμο που έφερνε εκείνος στο μαγαζί ως PR.


Σε ό,τι αφορά τα ναρκωτικά ο 25χρονος αλλοδαπός είπε πως του τα έδωσε ένας συμπατριώτης του μερικές ημέρες πριν τη σύλληψή του στην Αθήνα και ο οποίος γνωρίζοντας ότι χρωστούσε ακόμη 3000 ευρώ σε συγγενείς του οι οποίοι τον βοήθησαν να τελειώσει τις σπουδές του στη μουσική. Ο Αλβανός λοιπόν αυτός είπε στον 25χρονο να μεταφέρει την τσάντα με τα ναρκωτικά στη Ρόδο και να την παραδώσει σε συγκεκριμένο άνθρωπο, άγνωστο προς αυτόν, που θα τον συναντούσε στο νησί μας. Για αυτή την «εξυπηρέτηση» ο 25χρονος θα ελάμβανε το ποσό των 500 ευρώ.

Ο αλλοδαπός ανέλαβε όλη την ευθύνη λέγοντας – σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες- ότι ο 18χρονος Έλληνας δεν έχει την παραμικρή ανάμιξη στην υπόθεση καθώς εκείνος του ζήτησε να τον εξυπηρετήσει και να εκδώσει εισιτήριο στο όνομα κάποιου φίλου του 18χρονου, καθώς ο αλλοδαπός του είπε ότι είχε χάσει το διαβατήριο του. Ο 25χρονος είπε επίσης πως ο συγκατηγορούμενος του γνώριζε ότι έρχονταν στη Ρόδο για να βρει δουλειά ως dj αφού εδώ πληρώνουν καλύτερα και μάλιστα του ζήτησε να έρθει ο 18χρονος μαζί του για διακοπές αν ήθελε και έπειτα επέστρεφε στην Αθήνα και πάλι.

Αλλά και ο 18χρονος στην απολογία του κινήθηκε στο ίδιο περίπου πλαίσιο, δηλώνοντας πως πράγματι ταξίδεψαν μαζί και έμειναν και στην ίδια καμπίνα με τον 25χρονο όμως ουδεμία ανάμιξη έχει στην υπόθεση με τα ναρκωτικά.

Τελικά μετά την ολοκλήρωση των απολογιών με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 25χρονος πήρε το δρόμο για τις φυλακές, και ο 18χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 2000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση εξιχνιάστηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου στις 20 Μαρτίου 2018 το πρωί λίγη ώρα αφότου είχε καταπλεύσει στο λιμάνι της Ακαντιάς το πλοίο της γραμμής προερχόμενο από τον Πειραιά.

Συγκεκριμένα, οι λιμενικοί αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους, εντόπισαν τον 25χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής και σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν μέσα στο σακ βουαγιάζ που μετέφερε ποσότητα πιθανόν ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους πέντε κιλών και τριακοσίων ενενήντα ενός γραμμαρίων (5.391gr), εντός πέντε (05) πλαστικών συσκευασιών στην ταξιδιωτική αποσκευή του.

Εκτός από τον 25χρονο οι λιμενικοί συνέλαβαν και τον 18χρονο Έλληνα ως το συνεργό του πρώτου, ενώ κατασχέθηκε η ποσότητα των ναρκωτικών ουσιών.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.