Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Νέα μέθοδος Θεραπεία Τριχόπτωσης με βλαστοκύτταρα




Τι είναι τα βλαστοκύτταρα;

 Τα βλαστοκύτταρα είναι αρχέγονα κύτταρα τα οποία συμβάλλουν στη δημιουργία όλων των άλλων κυττάρων του ανθρώπινου σώματος. Τα βλαστοκύτταρα βρίσκονται στην αιχμή του συνεχώς εξελισσόμενου τομέα της κυτταρικής θεραπείας. Οι επιστήμονες ανακαλύπτουν διαρκώς νέες επαναστατικές και πολλά υποσχόμενες μεθόδους εφαρμογής των βλαστοκυττάρων, καθώς έχουν την ικανότητα να αναπαράγονται ή να διαφοροποιούνται σε κύτταρα άλλων τύπων.

Μία από τις πιο σύγχρονες πειραματικές θεραπείες που φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος στην αντιμετώπιση της ανδρικής αλωπεκίας εφαρμόζεται με τη χρήση βλαστοκυττάρων.  Πρόκειται για μια μέθοδο πού έχει ως βάση τη χρήση παραγόντων του ίδιου του οργανισμού μας, όπως είναι τα βλαστοκύτταρα που υπάρχουν στο λίπος. Οι έρευνες αναφέρουν ότι οι παράγοντες αυτοί ενισχύουν τη ζωτικότητα του τριχωτού της κεφαλής, επιβραδύνοντας τη φυσική γήρανση του θύλακα της τρίχας, ενώ παράλληλα ανανεώνουν τα κύτταρα.

Ποια είναι τα στάδια της θεραπείας;

Συλλογή: Στο πρώτο αυτό στάδιο έχουμε την συλλογή λίπους, η οποία γίνεται εύκολα και γρήγορα, χωρίς να απαιτεί αναισθησία ή ιδιαίτερη ενόχληση στον ασθενή.
Μεταφορά: Το λίπος απομονώνεται στο εργαστήριο, όπου και καλλιεργούνται τα βλαστοκύτταρα κάτω από αυστηρές συνθήκες. Όταν είναι έτοιμα τα βλαστοκύτταρα δίνουν κάποιες ποσότητες πρωτεϊνών, οι οποίες είναι απαραίτητες για την διαδικασία.
Εφαρμογή: Κατά την εφαρμογή, προωθείται η ανάπτυξη των θυλάκων της τρίχας και τα βλαστοκύτταρα ενεργοποιούνται για την παραγωγή νέων μαλλιών. Δεν χρειάζονται πολλές συνεδρίες προκειμένου να φανεί το τελικό αποτέλεσμα και μάλιστα η εφαρμογή αυτή είναι η καλύτερη, ειδικά για τους ασθενείς που δεν θέλουν να υποβληθούν ή κρίνονται ακατάλληλοι για την μεταμόσχευση μαλλιών.
Αποτελέσματα μεθόδου

Ως αποτέλεσμα μειώνεται σημαντικά η τριχόπτωση ενώ τα μαλλιά φαίνονται πιο πυκνά και πιο υγιή. Σε πρώτη φάση γίνεται μια μικρή λιποαναρρόφηση με τοπική αναισθησία και με τη χρήση μιας πολύ μικρής βελόνας προσλαμβάνεται λίπος από την περιοχή της κοιλιάς, το οποίο στέλνεται στο εργαστήριο για να καλλιεργηθούν τα βλαστοκύτταρα. Όλα αυτά εκχέονται σε μορφή ενέσεων στην περιοχή που υπάρχει αραίωση ή τριχόπτωση. Η διαδικασία είναι ακίνδυνη, αφού δεν χρησιμοποιούνται φάρμακα και ανώδυνη αφού γίνεται με πολύ λεπτές βελόνες. Η μέθοδος αυτή είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο και τα επόμενα χρόνια θα έχουμε περισσότερες γνώσεις για την αποτελεσματικότητα της.

Βασικότερα πλεονεκτήματα

Ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι ότι χρειάζεται ένας μικρός αριθμός τριχοθυλακίων για την εμφύτευση μεσεγχυματικών – βλαστικών κυττάρων στις περιοχές αραίωσης.

Επιπλέον:

Θα έχει μόνιμα αποτελέσματα
Θα δώσει μία καινούργια προοπτική στην μεταμόσχευση μαλλιών, αφού πλέον θα μπορούν να υποβάλλονται στην τεχνική και άτομα τα οποία δεν έχουν επαρκή τριχοφυΐα σε κάποιο τμήμα του τριχωτού της κεφαλής.
Η υπό εντατική έρευνα τεχνική βλαστοκυττάρων, πρόκειται να αποτελέσει μία από τις πιο εναλλακτικές θεραπευτικές επιλογές στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Συχνές ερωτήσεις

 Πως προέκυψαν τα βλαστοκύτταρα;

Σε ένα αρχικό στάδιο οι ιατρικοί ερευνητές χρησιμοποίησαν κύτταρα από το δέρμα, τους λεγόμενους δερματικούς ινοβλάστες. Αυτά συνδυάστηκαν με κάποια συγκεκριμένα γονίδια, τα οποία μετέτρεψαν τα κύτταρα αυτά σε βλαστοκύτταρα που έχουν την δυνατότητα μετατροπής σε οποιονδήποτε τύπο κυττάρου στον οργανισμό. Το συμπέρασμα; Μπορούν να μετατραπούν και στον τύπο αυτόν που επηρεάζει την τριχοφυΐα, προσφέροντας εγγυημένα αποτελέσματα.

Η μέθοδος των βλαστοκυττάρων είναι ιδανική ακόμα και για δύσκολες περιπτώσεις αραίωσης;

 Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μέθοδος με βλαστοκύτταρα μπορεί να δώσει θετικά αποτελέσματα ακόμα και σε άτομα που στην ενηλικίωση παρουσιάζουν πρόωρη αραίωση ή αντιμετωπίζουν συγκεκριμένου τύπου αλωπεκία. Τέλος, μπορεί να είναι η ιδανική μέθοδος σε άτομα που δεν είναι ιδανικοί υποψήφιοι για να υποβληθούν στην εμφύτευση μαλλιών με αναισθησία.


Κάντε το πρώτο βήμα στην θεραπεία της τριχόπτωσης! Κλείστε το πρώτο σας ραντεβού σε ένα από τα ιατρικά κέντρα μας.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.