Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Συναγερμός στη Βοιωτία: Έκλεισε σχολείο στο Ακραίφνιο γιατί αρρώστησαν 45 από τους 60 μαθητές



Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές  Το σχολείο έκλεισε με απόφαση του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  Πήραν δείγματα από το νερό για ανάλυση - Επιδημιολογική έρευνα ξεκίνησε το ΚΕΕΛΠΝΟ

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στο Ακραίφνειο του νομού Βοιωτίας καθώς μία ημέρα μετά τη γιορτή της 25ης Μαρτίου οι μισοί μαθητές δεν πήγαν στο σχολείο τους. 
Οπως είπε στο “protothema.gr' Αλέξανδρος Καρκάνας διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επικράτησε αναστάτωση το πρωί στο σχολείο “ γιατί ο ένας γονιός μετά τον άλλο τηλεφωνούσαν και έλεγαν οτι δεν πάνε τα παιδιά στο σχολείο. 

Τα συμπτώματα που ανέφεραν ήταν εμετός, υψηλός πυρετός και πόνος στα κόκκαλα, το οποίο έβαλε σε ανησυχία τους γονείς ”. Αμέσως ο κ. Καρκάνας έδωσε εντολή να κλείσει ο γυμνάσιο, στο οποίο φιλοξενούνται και τάξεις λυκείου, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβει. “Είναι χαρακτηριστικό “ λέει ο διευθυντής οτι από τους 67 μαθητές οι μισοί δεν ήρθαν στο σχολείο , ενώ ένας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο”. Εκφράστηκαν φόβοι και από τους γονείς οτι μπορεί να συμβαίνει κάτι σιβαρό καθώς και αρκετοί ενήλικες νοσούν. Η διευθύντρια του σχολείου αφού ενημερώθηκε από τον κ. Καρκανά έδωσε εντολή νωρίς το πρωί να επιστρέψουν και οι υπόλοιποι μαθητές στα σπίτια τους καθώς και σήμερα αισθάνθηκαν αδιαθεσία δύο μαθητές ακόμα.

Πήραν δείγματα νερού

Ο κ. Καρκανάς επισημαίνει οτι στο Ακραίφνιο βρέθηκαν συνεργεία του τμήματος υγείας της Περιφερειακής Ενότητας για να πάρουν δείγματα νερού και να τα στείλουν προς ανάλυση. Στόχος είναι να διαπιστώσουν εάν το νερό είναι η αιτία του επιδημιολογικού περιστατικού.
Η δειγματοληψία έγινε σε βρύσες του σχολείου, εξωτερικές βρύσες και σε τέσσερα ακόμη σημεία του χωριού, ενώ τα δείγματα εστάλησαν στη Λιβαδιά χωρίς ωστόσο να δείξουν κάποιο πρόβλημα με το νερό σε πρώτη φάση. Αύριο αναμένονται και οι μικροβιολογικές εξετάσεις ενώ σε επικοινωνία του κ. Καρκανά με αντιδήμαρχο της περιοχής του μεταφέρθηκε οτ το νερό παρέχεται με κλειστό κύκλωμα.

Τι λέει το ΚΕΕΛΠΝΟ

Όπως ανέφερε στο protothema.gr, η υπεύθυνη για την επιδημιολογική έρευνα του ΚΕΕΛΠΝΟ, η πλειονότητα των μαθητών εμφάνισε πόνο στην κοιλιακή χώρα, διάρροια κι εμέτους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις εκδηλώθηκε και πυρετός στους ανήλικους ασθενείς.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, και από τη διερεύνηση που έγινε στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου και στα νοσοκομεία Θήβας και Λειβαδιάς, δεν έχουν αναφερθεί άλλα περιστατικά ούτε παιδιών ούτε ενηλίκων με συμπτώματα γαστρεντερολογικά. Επίσης, δεν έχει αναφερθεί ούτε νοσηλεία ασθενούς με αυτά τα συμπτώματα.

Οι ειδικοί που έχουν ζητήσει να γίνει έλεγχος νερού και κάποιων τροφών, με βάση την εμπειρία τους εκτιμούν πως ίσως πρόκειται για ιογενή γαστρεντερίτιδα, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δοθεί εξήγηση ακόμη για ποιο λόγο η μετάδοση δεν συνεχίστηκε και σε άλλα άτομα του περιβάλλοντος των μαθητών.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.