Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Κι όμως το FBI μιλάει για Έλληνες πολιτικούς

«Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ο υπουργός υγείας πληρώνονταν για την εισαγωγή νέων φαρμάκων»!!! 


Η φράση «οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ο υπουργός Υγείας πληρώνονταν για την εγγραφή (εισαγωγή) νέων προϊόντων στην αγορά και την προστασία έναντι ελάττωσης τιμής» δεν περιγράφεται σε κάποιο έγγραφο ελληνικής προέλευσης, από αυτά που η αντιπολίτευση καταγγέλλει ως προϊόντα σκευωρίας εκ μέρους της κυβέρνησης αλλά από αυτή την αρχή, το FBI, για το οποίο η ΝΔ διατείνεται, ότι δεν διενεργεί έρευνα για Έλληνες πολιτικούς. Οι αμερικανικές αρχές, προφανώς και δεν δικαιούνται να ξεκινήσουν έρευνα σε βάρος Ελλήνων πολιτικών, γιατρών ή οιοσδήποτε άλλου, αφού διενεργούν έρευνα για παράνομες πρακτικές της Novartis που διώκονται από τον αμερικανικό νόμο και την επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Στο πλαίσιο αυτό όμως της δικής τους έρευνας, σκόνταψαν πάνω σε αναφορές και καταγγελίες περί δωροδοκιών, σε βάρος Ελλήνων πολιτικών σαν αυτές που περιγράφουν στο ενημερωτικό έγγραφο το οποίο διαβίβασαν στις ελληνικές Αρχές στις 23 Ιανουαρίου 2018. Το έγγραφο αυτό το έστειλαν στους Έλληνες εισαγγελείς που διεξάγουν (όχι την ίδια) αλλά παράλληλη έρευνα με τους Αμερικανούς. Προφανώς το συγκεκριμένο έγγραφο δεν πρόλαβε να το διαβάσει κανείς από την αντιπολίτευση, γι’ αυτό και έσπευσαν να ανακοινώσουν περιχαρείς πως το FBI δεν κάνει έρευνα για Έλληνες πολιτικούς.

ΕΜΠΛΟΚΗ
Κι όμως το έγγραφο αυτό μιλάει καθαρά για εμπλοκή πολιτικών προσώπων στις παράνομες πρακτικές που ακολουθούσε η Novartis στη χώρα μας, προκειμένου να έχει «προνομιακή» μεταχείριση όσον αφορά την τιμολόγηση των προϊόντων της. Στην έκθεση του FBI προς την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη με ημερομηνία 23/1/2018, σε αντίθεση με όσα λέει η ΝΔ , και συγκεκριμένα στο υποκεφάλαιο με τίτλο «Η Novartis και η ελάττωση τιμών», στοχοποιεί ξεκάθαρα τον πρώην υπουργό Υγείας ως «δωρολήπτη». Η αναφορά είναι βαριά και προφανώς χρειάζεται περαιτέρω αποδεικτικό υλικό αλλά εν προκειμένω δεν πρόκειται για μια αναφορά ενός «προστατευόμενου μάρτυρα στην Ελλάδα», αλλά για ενημερωτικό δελτίο του FBI. Πρόκειται για το έγγραφο με ημερομηνία 23/01/2018 το οποίο ξεκινάει με αναφορά στα 7 πολιτικά πρόσωπα, τα οποία δεν υπήρχαν στην προηγούμενη έκθεση με ημερομηνία 13/12/2017 , εκτός από αυτό του κεντρικού τραπεζίτη, Γιάννη Στουρνάρα.


ΤΙ ΛΕΕΙ ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ
Επί λέξει το έγγραφο στην υποπαράγραφο «Η Novartis και η ελάττωση τιμών» αναφέρει: «Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ο υπουργός Υγείας πληρώνονταν για την εγγραφή (εισαγωγή) νέων προϊόντων στην αγορά και την προστασία έναντι ελάττωσης τιμών. Το 2011-12 η φαρμακευτική βιομηχανία ειχε μεγάλες μειώσεις τιμών. Η Novartis δεν είχε τέτοια μείωση στα φάρμακα ογκολογίας και πολύ μικρές μειώσεις στα άλλα φάρμακα. Το πρώτο τρίμηνο του 2012 ο Φρουζής είχε μια συνάντηση με τον υπουργό Υγείας στο γραφείο του. Ο Φρουζής παρακολουθούσε συναντήσεις εβδομαδιαίας πρόσβασης στην αγορά που καθόριζαν την καμπάνια. Ο Φρουζής συμβούλευε ώστε το τμήμα να καθορίζει και να προϋπολογίζει την καμπάνια. Η θέση της εταιρίας ήταν ότι μια επένδυση της τάξης των 150.000 ευρώ σε έναν κυβερνητικό αξιωματούχο είχε τη δυνατότητα να σώσει πολλά εκατομμύρια ευρώ (που θα χανόντουσαν) για τη Novartis. Ο Φρουζής έλαβε 120.000 ευρώ και 30.000 ευρώ σε ψευδή καμπάνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.