Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Ταβέρνες με τζάκι για χειμωνιάτικα τσιμπούσια



Έξι στέκια για να απολαύσετε καλό φαγητό και ζεστές στιγμές με την παρέα σας
Οι κρύες μέρες θέλουν ζεστασιά, καλή παρέα και νόστιμο φαγητό. Μερακλίδικοι μεζέδες, παραδοσιακές γεύσεις αλλά και πιάτα με φαντασία, καλό κρασί και χαλάρωση δίπλα στη φωτιά. Ποιος θα έλεγε «όχι» σε ένα τέτοιο σκηνικό αυτήν την εποχή;

Γράφει ο Μίλτος Μιχαλάς

Ψάξαμε και βρήκαμε αγαπημένες ταβέρνες και μεζεδοπωλεία στην Αττική για να «χουχουλιάσουμε» απολαμβάνοντας ωραίες γεύσεις. Όσοι εκτιμάτε το καλό φαγητό, που προσφέρεται σε χώρους με ζεστή και σπιτική ατμόσφαιρα, δεν έχετε παρά να διαβάσετε τις προτάσεις μας και να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει.

Argentina

Συνδυάστε την εκδρομή σας στον ιστορικό δήμο του Μαραθώνα με ένα γεύμα στο φημισμένο εστιατόριο Argentina. Όπως καταλαβαίνετε και από το όνομά του, η κουζίνα του προσανατολίζεται σε αυτή της Αργεντινής, με το καλοψημένο μοσχαρίσιο κρέας να κλέβει την παράσταση. Εδώ και 30 χρόνια σερβίρει εξαιρετικής ποιότητας κρέας, μαγειρεμένο με τον κλασικό, αργεντίνικο τρόπο, σε ένα χώρο προσεγμένης αισθητικής, με κυρίαρχο στοιχείο το ξύλο και ένα τεράστιο τζάκι να δεσπόζει και να ζεσταίνει το χώρο.

Εκτός του μοσχαρίσιου κρέατος που λιώνει στο στόμα, από τον κατάλογό του ξεχωρίζουν η τεράστια μοσχαρίσια μπριζόλα, τα spare ribs και οι γευστικοί ελληνικοί μεζέδες. Σε περίπτωση που θέλετε να δοκιμάσετε το φημισμένο ζουμερό κρέας του, η κράτηση θεωρείται απαραίτητη, ώστε η παραγγελία σας να είναι έτοιμη την ώρα που θα φτάσετε στο εστιατόριο.

Πληροφορίες

Μπιτάκου 3, Καλέτζι Μαραθώνα, τηλ. 22940 66476

Το Ρεμούτσικο

Το Ρεμούτσικο αποτελεί σταθερή αξία στον Άγιο Δημήτριο για περισσότερα από 30 χρόνια. Στεγάζεται σε μία αγροικία που χρονολογείται στις αρχές του 20ου αιώνα σε κεντρικό σημείο της περιοχής και θα σας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο.

Το χειμώνα, δύο τζάκια δημιουργούν μια άκρως ζεστή και παρεΐστικη ατμόσφαιρα ενόσω απολαμβάνετε τα ψημένα με ιδιαίτερη μαεστρία αρνίσια παϊδάκια γάλακτος, τα οποία το κατατάσσουν ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές για κρεατοφαγία σε όλη την Αττική. Δοκιμάστε, επίσης, τα φημισμένα τυροπιτάκια και παστουρμαδοπιτάκια του.

Πληροφορίες

Αγίου Δημητρίου 120, Άγιος Δημήτριος, τηλ. 210 9704515, fb page: Remoutsiko

Μονοκατοικία

Στεγάζεται σε μια παλιά μονοκατοικία –όπως δηλώνει και η ονομασία του– που χρονολογείται στα τέλη της δεκαετίας του '40 στο Χαλάνδρι, στην οποία συνδυάζονται με επιτυχία το μοντέρνο με το ρετρό στοιχείο. Η κουζίνα του προσανατολίζεται στα μονοπάτια της ελληνικής με μια πιο σύγχρονη ματιά κλασικών και αγαπημένων συνταγών. Ζεστή ατμόσφαιρα και φιλικό περιβάλλον, όπως αρμόζει άλλωστε σε έναν χώρο που θυμίζει σπίτι.

Πληροφορίες

Φιλικής Εταιρείας 39, Χαλάνδρι, τηλ. 2106819109, monokatoikia.com, fb page: Μονοκατοικία

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο www.greekguide.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.