Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Πρόεδρος Ευρωκοινοβουλίου: Πρέπει να μπει τέλος στην τουρκική κατοχή της Κύπρου!



Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε να τελειώσει η στρατιωτική κατοχή της Τουρκίας στα κυπριακά εδάφη, διά στόματος του προέδρου του, Αντόνιο Ταγιάνι, στο πλαίσιο κοινών δηλώσεων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

 Στη συνάντηση Ταγιάνι-Αναστασιάδη συζητήθηκαν η πρόοδος που επιτεύχθηκε στο θέμα του Brexit, το μέλλον της Ευρώπης, οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας και το Κυπριακό.

 Το ΕΚ είπε, υποστηρίζει να τεθεί τέλος στην στρατιωτική κατοχή από πλευράς Τουρκίας στη βόρεια Κύπρο, σημειώνοντας ότι αυτό εκφράστηκε στις 6 Ιουνίου 2017 με έγγραφο που εγκρίθηκε από το Σώμα.

 “Τόνισα ότι δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να υπάρξει μια λύση”, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είπε μάλιστα, ότι η Κύπρος έχει ιδιαίτερο ρόλο να διαδραματίσει για ειρήνη στη Μεσόγειο.

Ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Ταγιάνι για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, επαναλαμβάνοντας ότι μια νέα διάσκεψη για την Κύπρο θα πρέπει να προετοιμαστεί καλά. Επιπρόσθετα, τον ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Κύπρος για συνεργασίες και σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τις θέσεις της Κύπρου σε ό,τι αφορά στις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας. Επίσης, ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΕΚ για τα εμπόδια που προβάλλει η Τουρκία για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους εγκλωβισμένους.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.