Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Το Γκουάμ υποβαθμίζει τις απειλές της Β. Κορέας για πυραυλική επίθεση



Ο κυβερνήτης του Γκουάμ την Πέμπτη υποβάθμισε τη δήλωση της Βόρειας Κορέας ότι θα εκπονήσει μέχρι τα μέσα Αυγούστου σχέδιο για την εκτόξευση πυραύλων στην επικράτεια του Γκουάμ στον Ειρηνικό, χαρακτηρίζοντάς τη ως «δήλωση φόβου» και τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία αυξημένη απειλή.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας είχαν αναφέρει νωρίτερα ότι, σύμφωνα με το σχέδιο που θα παρουσιαστεί στον αρχηγό Kim Jong Un, τέσσερις πύραυλοι μεσαίου βεληνεκούς θα εκτοξευθούν στη θάλασσα 30-40 χλμ. μακριά το Γκουάμ «για να σηματοδοτήσουν μια κρίσιμη προειδοποίηση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Να αναφερθεί ότι το Γκουάμ κατοικείται από περίπου 163.000 άτομα, ενώ εκεί βρίσκεται και μια στρατιωτική βάση των ΗΠΑ που περιλαμβάνει μία υποβρύχια μοίρα, αεροπορική βάση και δυνάμεις ακτοφυλακής.

«Τους αρέσει να δείχνουν απρόβλεπτοι, θέλουν να εκτοξεύσουν έναν πύραυλο όταν κανείς δεν θα το περιμένει και το έχουν επιχειρήσει αρκετές φορές. Τώρα το έχουν τηλεγραφήσει», δήλωσε ο κυβερνήτης του Γκουάμ, Eddie Calvo, σε σχετική συνέντευξή του.

«Με αυτό τους το τελεσίγραφο όμως δηλώνουν ουσιαστικά ότι δεν θέλουν να έχουν παρεξηγήσεις. Κι αυτό νομίζω ότι είναι μια φοβική θέση».

Ο Calvo ανέφερε επίσης ότι υπάρχει κάποια ανησυχία μεταξύ των κατοίκων του Γκουάμ, αλλά δεν υπάρχει πανικός, και οι αρχές επιδεικνύουν μεγάλη σιγουριά ότι δεν υπάρχει καμία αυξημένη απειλή παρά τις προειδοποιήσεις της Βόρειας Κορέας, οι οποίες έγιναν για πρώτη φορά την Τετάρτη.

«Υπάρχει μια αμυντική ομπρέλα που περιλαμβάνει τη Νότια Κορέα, υπάρχει μια αμυντική ομπρέλα για την Ιαπωνία, υπάρχουν ναυτικές δυνάμεις μεταξύ Κορέας, Ιαπωνίας και Γκουάμ και υπάρχει ένα σύστημα πυραυλικής άμυνας στο Γκουάμ που αποτελούν μια πολύ-επίπεδη αμυντική ομπρέλα» εξήγησε ο Calvo.

«Για αυτό τον λόγο, σε αυτό το σημείο, με βάση τα γεγονότα που είναι γνωστά, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε περί οποιασδήποτε αύξησης του επιπέδου αξιόπιστων απειλών».

Μένει να δούμε τις σχετικές εξελίξεις μέσα στις επόμενες ημέρες.



Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.