Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Δεν αφήνουν οι Αμερικανοί να γίνει ελληνοτουρκικός πόλεμος!

Το είχε γράψει στον Κ. Καραμανλή ο Χένρυ Κίσινγκερ στις 10 Απριλίου 1976…

ΣΥΜΦΩΝΑ με άρθρο του γνωστού πρέσβη ε.τ. κ. Αλέξανδρου Π. Μαλλιά, που πολλές φορές τιμάει με την παρουσία του την εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» του Μάκη Κουρή, γράφει ότι στις 10 Απριλίου 1976, ο Χένρυ Κίσινγκερ σε απάντηση ερωτήματος του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή του έγραψε επί λέξει τα εξής:

«Με ερωτήσατε περί της στάσεώς μας, ως προς την επίλυσιν των διενέξεων εις την ανατολική Μεσόγειον και ειδικώτερον, εις την περιοχή του Αιγαίου. Επ΄ αυτού, θα ήθελα να επαναλάβω την πεποίθησίν μας ότι αι διενέξεις αυταί πρέπει να ρυθμίζωνται δι΄ ειρηνικών διαδικασιών και ότι έκαστον μέρος πρέπει να αποφεύγη προκλητικάς ενεργείας. Έχομεν ήδη διαδηλώσει την πεποίθησίν μας ότι καμμία πλευρά δεν θα έπρεπε να επιδιώξη στρατιωτικήν επίλυσιν των διενέξεων αυτών. Τούτο παραμένει η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών. Συνεπώς, αι Ηνωμέναι Πολιτείαι ΘΑ ΑΝΤΕΤΑΣΣΟΝΤΟ ΕΝΕΡΓΩΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΩΣ εις την αναζήτησιν υπό εκατέρας πλευράς στρατιωτικής επιλύσεως και θα καταβάλουν μείζονα προσπάθειαν δια να παρεμποδίσουν μίαν τοιαύτην εξέλιξιν των πραγμάτων».

Η ΑΝΩΤΕΡΩ επιστολή που πρέπει να αναζητηθεί και να δημοσιευθεί ολόκληρη και να σταλεί με ένα γράμμα στον… Ερντογάν και σε όλους τους ανεγκέφαλους Τούρκους, μπας και καταλάβουν επιτέλους ότι τζάμπα κουράζονται και… κουράζουν τα αεροπλάνα και τα πλοία τους, γιατί ΝΕΟ ΠΟΛΕΜΟ σε μια τόσο ΕΥΦΛΕΚΤΗ περιοχή δεν μπορεί να αφήσουν να ανοίξει οι Αμερικανοί…

ΕΛΛΗΝΕΣ και Τούρκοι θα έπρεπε να είχαν καταλάβει εδώ και χρόνια ότι τέτοιου είδους εκβιασμοί και μάλιστα για πολιτικούς λόγους δεν περνάνε πλέον! Θα ήταν δε προτιμότερο οι δύο χώρες τα τεράστια ποσά που σπαταλούν για εξοπλισμούς, να τα διέθεταν για την ευημερία των λαών τους και να μην πέφτουν θύματα των διεθνών εμπόρων όπλων!..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.