Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Πού τρώμε καλά και ποιοτικά σε μοντέρνες ταβέρνες στην Αθήνα

Οχτώ προτάσεις που μυούν στα μονοπάτια της ελληνικής κουζίνας

Εμφανισιακά οι προτάσεις που ακολουθούν μπορεί να διαθέτουν μοντέρνο «περιτύλιγμα», ωστόσο, η ουσία τους παραμένει σταθερή: πιάτα βασισμένα σε ελληνικές, παραδοσιακές συνταγές ιδωμένες στην πιο μοντέρνα εκδοχή τους, που βάζουν σε πειρασμό ακόμη και τους πιο δύσπιστους.
Κρέας ή ψάρι, η επιλογή είναι δική σας για ένα ποιοτικό και απολαυστικό γεύμα με value for money φιλοσοφία.


Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας είναι μια από τις πιο επιτυχημένες αποδόσεις σύγχρονου μπακάλικου-ταβέρνας που σερβίρουν παραδοσιακά ελληνικά πιάτα με μοντέρνα λογική. Το πρώτο εστιατόριο λειτούργησε στο κέντρο της Αθήνας, επί της Μητροπόλεως, ενώ τα άλλα δύο λειτουργούν στην Κηφισιά και το Χαλάνδρι.

Από τις αγαπημένες προτάσεις των θαμώνων του, πλέον, εκτός από τα εκλεκτά πιάτα ημέρας, η σαλάτα του Tζίτζικα με δέκα είδη φρεσκοκομμένων λαχανικών, ανθότυρο Αμφιλοχίας, μανούρι Φαλάνης Θεσσαλίας και βινεγκρέτ μουστάρδας, το μιλφέιγ λαχανικών με τυρί µαστέλο Χίου, ψητά λαχανικά και σάλτσα βασιλικού, το λουκάνικο Ευρυτανίας µε καπνιστή πάπρικα από το αλλαντοποιείο Στρεµµένου, τα χοιρινά μπριζολάκια με καροτάκι βουτύρου, σουσάμι, πατάτες μπέιμπι, σάλτσα από πορτοκάλι και μέλι Ταϋγέτου, ο καγιανάς «αλλιώτικος» με χωριάτικα αυγά μάτια, παξιμάδι λαδιού Κυθήρων, παστό Μάνης, γιαούρτι και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας κ.α.

Πληροφορίες
Μητροπόλεως 12-14, Αθήνα
Τηλ. 210 3247607
www.tzitzikasmermigas.gr
Fb page: Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας

Περισσότερα στο www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.