Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

To ήξερες ότι σήμερα γιορτάζει η γραβάτα σου;

Διεθνής Ημέρα Γραβάτας η 18η Οκτωβρίου και αυτή είναι η ιστορία του ανδρικού ενδυματολογικού αξεσουάρ.


Γραβάτα: μακρύ ύφασμα το οποίο φοριέται γύρω από τον λαιμό, κάτω από το κολάρο του πουκάμισου και δένεται μπροστά από το λάρυγγα, με τις άκρες του να κρέμονται μπροστά από το πουκάμισο καλύπτοντας τα κουμπιά του.

Η διάδοση της γραβάτας σαν ενδυματολογικό αξεσουάρ ξεκίνησε στη Γαλλία, από Κροάτες μισθοφόρους, το 17ο αιώνα, οι οποίοι συνήθιζαν να φορούν ένα χρωματιστό κομμάτι υφάσματος δεμένο στο λαιμό τους. Άλλωστε και ετυμολογικά η λέξη «γραβάτα» προέρχεται από την αντίστοιχη γαλλική «cravate» (Κροάτης).

Κι όλα αυτά, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Γραβάτα, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία κροατικών οργανώσεων, για την ανάδειξη του ανδρικού αυτού αξεσουάρ.

Από την άλλη, στην Πολωνία υπάρχει μη επίσημη «Ημέρα χωρίς γραβάτα», που εορτάζεται στις 2 Ιουνίου και κατά την οποία όσοι εργάζονται σε χώρους που παραδοσιακά πρέπει να φορούν γραβάτα πηγαίνουν στις εργασίες τους, χωρίς αυτήν.

Πάτα play στο ακόλουθο βίντεο για να δεις πώς θα δέσεις τη γραβάτα σου σωστά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.