Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

ΑΜΕΑ θεωρούνται όσοι δεν κάνουν σεξ ή δεν βρίσκουν σύντροφο

Όσοι δεν έχουν σεξουαλική επαφή ή δεν βρίσκουν σύντροφο με σκοπό να αποκτήσουν παιδιά, θα θεωρούνται «άτομα με ειδικές ανάγκες», σύμφωνα με με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Ο ΠΟΥ αναμένεται να εκδώσει νέες οδηγίες, καταργώντας ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα. Η αποτυχία επίτευξης εγκυμοσύνης για ένα χρόνο παρά τη συχνή σεξουαλική επαφή, δεν θεωρούνταν αναπηρία μέχρι σήμερα, κάτι που όμως αναμένεται να αλλάξει. Κι αυτό γιατί ένα άτομο που δεν θα μπορεί να βρει ερωτικό σύντροφο για να αποκτήσει παιδιά, τώρα θα χαρακτηρίζεται ως «ανάπηρο».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμένος Υγείας πάντως περικλείει και τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια στο θέμα της γονιμοποίησης. Βάσει των νέων οδηγιών, τα άτομα που είναι ετεροφυλόφιλα όπως και τα ομοφυλόφιλα που θέλουν να αποκτήσουν παιδιά, θα έχουν την ίδια προτεραιότητα στην εξωσωματική γονιμοποίηση για να τεκνοποιήσουν.

Οι αντιδράσεις πάντως δεν άργησαν να έρθουν όπως αναφέρει το δημοσίευμα με τον Βρετανό βουλευτή Γκάρεθ Τζόνσον να τονίζει υπέρμαχος της εξωσωματικής γονιμοποίησης αλλά αντίθετοπς με τον χαρακτηρισμό της υπογονιμότητας ως «αναπηρία».


Για αυτό να φροντίσουν να τους βγάλουν και επίδομα 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.