Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Η οργή των αγροτών ξέσπασε στην Αθήνα -Στις 17:00 το μεγάλο συλλαλητήριο

Με τους αγρότες να έρχονται με άγριες διαθέσεις στην Αθήνα, η κυβέρνηση απαντάει επιθετικά.
Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου είχαν πει «κανένα τρακτέρ στην Αθήνα» και όπως φαίνεται αυτές τις εντολές έχει και η αστυνομία, αφού με μπλόκα στο εθνικό οδικό δίκτυο σταματάει τρακτέρ και αγροτικά.

Μάλιστα παρά τη συμφωνία να περάσουν κάποια από τα τρακτέρ των μπλόκων η αστυνομία ακολουθώντας προφανώς τις διαταγές που έχουν δοθεί σταματάει σε διάφορα σημεία των εθνικών οδών τους αγρότες και απαγορεύει να προχωρήσουν ούτε με τα τρακτέρ, αλλά ούτε με τα αγροτικά οχήματα, γεγονός που εξόργισε τους αγρότες.

Aπό την επίθεση των αγροτών στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης:.





Ο Αποστόλου μιλούσε για διάλογο, αλλά δεν πήγε στο υπουργείο

Νωρίτερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σχολιάζοντας τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο ανάμεσα σε αγρότες από την Κρήτη και τα ΜΑΤ, κατηγόρησε τους αγρότες πως αμαυρώνουν το αγροτικό κίνημα. Μάλιστα είπε ο δρόμος είναι ένας, αυτός του διαλόγου. Ωστόσο ο κ.Αποστόλου σημερα δεν πήγε στο υπουργείο, γνωρίζοντας προφανώς πως οι αγρότες από την Κρήτη μόλις έφταναν στην Αθήνα θα πήγαιναν εκεί.

«Επιτέλους, οφείλουν οι εκπρόσωποι των συντονιστικών επιτροπών να απομονώσουν και να καταδικάσουν αυτές τις ακραίες συμπεριφορές» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου, προσερχόμενος στη Βουλή, και πρόσθεσε: «Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν σήμερα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχαν στόχο να αμαυρώσουν τον αγώνα των αγροτών».

«Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώτος όροφος του υπουργείου υπέστη ζημιές και ευτυχώς που δεν υπήρξαν τραυματισμοί εργαζομένων» περιέγραψε και διεμήνυσε: «Επιτέλους, οφείλουν οι εκπρόσωποι των συντονιστικών επιτροπών να απομονώσουν και να καταδικάσουν αυτές τις ακραίες συμπεριφορές. Είναι κρίμα για την ιστορία του αγροτικού κινήματος της χώρας μας να προστεθούν τέτοιες μαύρες σελίδες στην ιστορία του».

Καταλήγοντας, ο κ. Αποστόλου επανέλαβε ότι για την κυβέρνηση και το υπουργείο «ο δρόμος είναι ένας: Αυτός του διαλόγου, για να επιλυθούν τα προβλήματα του αγροτικού χώρου κι αυτόν, ήδη, έχει ανοίξει ο πρωθυπουργός μας».


Τόσκας: Δεν γίνονται έτσι οι διαδηλώσεις

Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας σχολιάζοντας τα επεισόδια τα οποία ξεκίνησαν με αφορμή μπλόκο της αστυνομίας σε ένα όχημα με αγροτικά προϊόντα στην πλατεία Καραϊσκάκη έριξε την ευθύνη στους αγρότες. Υπενθυμίζεται πως οι αγρότες από την Κρήτη πριν γίνει το περιστατικό στην πλατεία Καραϊσκάκη είχαν ζητήσει να πάνε μέχρι το πλατύσκαλο της εισόδου του υπουργείου. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό, ενώ στη συνέχεια ο κ.Τόσκας χαρακτήρισε απαράδεκτες τις απαιτήσεις των αγροτών. «Θέλουμε να διαφυλαχθεί το δημοκρατικό δικαίωμα της διαμαρτυρίας, αλλά και να είναι ειρηνικές οι διαδηλώσεις», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μιλώντας για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί, έξω από το Υπουργείο.

«Τα επεισόδια που έγιναν είναι απαράδεκτα» τόνισε στην ΕΡΤ. «Οι απαιτήσεις που υπήρξαν για να ανέβουν οι αγρότες στον χώρο του υπουργείου ήταν απαράδεκτες. Τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί και μεταφέρθηκαν στο 401».




Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.