Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Ρετρό αποπλάνηση από τις Divinas

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Half Note, από τις 24 έως και τις 29 Δεκεμβρίου

Ρίχνοντας μια ολοζώντανη μουσική ματιά στο παρελθόν, με σκοπό να μας παρασύρει στο παρόν και το μέλλον, το τρίο των Divinas, στην πρώτη του εμφάνιση στη χώρα μας, θα προσφέρει μια μαγική και χριστουγεννιάτικη ρετρό αποπλάνηση με swing και cabaret, στη σκηνή του Half Note Jazz Club, από την Πέμπτη 24 έως και την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου.

Τρεις παρουσίες, που ξεχώριζαν ατομικά για τις ικανότητές τους στο τραγούδι, τον χορό, το tap dancing και τη μουσική, ένωσαν τα ταλέντα τους, το 2007, και δημιούργησαν το μοναδικό μουσικοθεατρικό τρίο των Divinas. Τρεις χαρισματικές performers, που έχουν αποσπάσει βραβεία για τον μοναδικό τρόπο που μεταφέρουν στη σκηνή θεάτρων και clubs την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του πρώτου μισού του περασμένου αιώνα, έρχονται με το δυναμικό κουαρτέτο τους, για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Με υπέροχα κοστούμια και σκηνικά

Μακριά γάντια και ρούχα εποχής έντυσαν τρία ταλαντούχα άτομα, δημιουργώντας ένα από τα πιο σπουδαία γυναικεία φωνητικά τρίο στο κόσμο, το οποίο αναδεικνύει τη χρυσή εποχή του swing. Εμπνευσμένες από τις περίφημες Andrew Sisters και τις Boswell Sisters, οι Divinas παρουσιάζουν τρεις χαρακτήρες: τη Sofia, τη Nicole και τη Lulú, τόσο ίδιες και, ταυτόχρονα, τόσο διαφορετικές, με χιούμορ και μπρίο, με υπέροχα κοστούμια και σκηνικά, να ζωντανεύουν τις ντίβες του παρελθόντος, προσκαλώντας το κοινό στον κόσμο του glamour, της θηλυκότητας και της αληθινής ψυχαγωγίας.

Μέσα σε αυτό το μοτίβο κινούνται και οι τρεις επιτυχημένες ηχογραφήσεις δίσκων τους, το «Chocolat» με original συνθέσεις, το «Enchantè» και το «Paradis», που αποτυπώνουν απόλυτα το πόσο καλά γνωρίζουν το είδος και πόσο πειστικά παρουσιάζουν την έντονη εποχή της μεγάλης οικονομικής ύφεσης και της ποτοαπαγόρευσης, μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’50.


Ένας καμβάς με αντιπροσωπευτικές επιλογές

Αν και κατάγονται από την Ισπανία, οι Divinas έχουν εμφανιστεί σε πολλές και σπουδαίες αίθουσες συναυλιών και θέατρα της Ευρώπης και της Αμερικής, μέχρι την Ασία και την Άπω Ανατολή. Εμφανίστηκαν, επίσης, στην ισπανική ταινία «The Pelayos» του Eduard Còrtes, μαγεύοντας το κοινό.

Σε αυτήν την παρθενική τους εμφάνισή στη χώρα μας, οι Divinas προσαρμόζουν και δημιουργούν - καλλιτεχνικά και χορογραφικά - έναν καταπληκτικό καμβά με αντιπροσωπευτικές επιλογές από πέντε παραγωγές, με τις οποίες περιοδεύουν, και έχουν βάση το swing, το boogie, το jungle και το cabaret. Μαζί τους, θα είναι και το κουαρτέτο των έμπειρων μουσικών τους, που έχουν ενορχηστρώσει και επιμεληθεί τις προσαρμογές του προγράμματος για τη σκηνή του Half Note Jazz Club.



Συντελεστές
Marta Mora, Carla Mora και Irene Salvatella: φωνητικά, Federico Mazzanti: πιάνο, Ivan Kovacevic: κοντραμπάσο, Dusanka Miscevic: σαξόφωνο, Marti Elias Vinals: ντραμς.

Πληροφορίες

Half Note Jazz Club: Τριβωνιανού 17 - Μετς, τηλ. κρατήσεων: 210 9213310. Ώρα έναρξης: Παρασκευή, Σάββατο και Παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων: 22.30, Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη: 21.30. Είσοδος: 20 ευρώ (μπαρ), 25 ευρώ (Β΄ ζώνη), 30 ευρώ (Α΄ ζώνη). Παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων: υποχρεωτική κατανάλωση φιάλης. Ηλεκτρονική προπώληση: viva.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.