Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Έγινε πρώτη ολική μεταμόσχευση προσώπου (φωτογραφίες)

Για ιατρικό επίτευγμα κάνει λόγο ένας από τους γιατρούς που ανέλαβε την ολική μεταμόσχευση του προσώπου του 41χρονου Patrick Hardison 
ο οποίος έκαψε το πρόσωπό του στην προσπάθειά του να σώσει μία γυναίκα μέσα από το σπίτι της που είχε τυλιχθεί στις φλόγες.

Τα εγκαύματα που υπέστη ο 41χρονος ήταν τρίτου βαθμού και καταστράφηκαν όλοι οι ιστοί του προσώπου του με αποτέλεσμα να μην μπορεί ούτε να ανοιγοκλείσει τα βλέφαρά του.



Όπως λέει ο ίδιος: «Ήμουν σχεδόν τυφλός. Μπορούσα να δω μόνο ένα μικρό κομμάτι».

Έτσι η μόνη λύση ήταν η μεταμόσχευση προσώπου. Χρειάστηκε ουσιαστικά ένας χρόνος μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος δότης που θα ήταν συμβατός και να μειωθεί ο κίνδυνος να απορριφθεί από το σώμα του πυροσβέστη ο νέος ιστός.

Ο ίδιος θα πρέπει να παίρνει εφ” όρου ζωής ανοσοκατασταλτικά φάρμακα για να μην απορρίψει το ανοσοποιητικό σύστημά του το ξένο μόσχευμα.

ε λίγους μήνες θα πρέπει να κάνει μια ακόμη διορθωτική επέμβαση για να αφαιρέσει δέρμα γύρω από τα μάτια και τα χείλη του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.