Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Δοκιμάζουμε χουνκιάρ, ούρφα και πίττες Καισαρείας σε ένα αθηναϊκό εστιατόριο που ευωδιάζουν μπαχάρι και κανέλα.

Απορώ που δεν έχει γράψει κάποιος κριτική γιαυτό το εμβληματικό μαγαζί του Γκαζιού. 
Πρέπει να είναι, ίσως, αν όχι το παλιότερο, σίγουρα από τα πιο παλιά μαγαζιά που λειτουργούν ακόμα. Εγώ, τουλάχιστον, το θυμάμαι από τα  χρόνια, που πηγαίναμε και με φίλους και γινόταν λαικό προσκύνημα.και το θέμα είναι ότι ακόμα κρατά η συνταγή αυτή 


Φυσικά τα πράγματα έκτοτε έχουν αλλάξει. Τώρα πια όταν βγεις για φαγητό θέλεις να έχεις όλο το πακέτο, όπως περιβάλλον, καλό φαγητό, ωραίο κρασί, γενικά μια ατμόσφαιρα...


Από τα παραπάνω, το Ανατολίτικο, έχει να σου προσφέρει μόνο το καλό φαγητό και μάλιστα πολύ συγκεκριμένο και αυτό εξηγεί γιατί ενώ βλέπεις πάντα  κόσμο να κάθεται, το και το μαγαζί δουλεύει τρελλά.

Ας ξεκινήσουμε με τον χώρο. Μια ζεστή  αίθουσα για τον χειμώνα, παντελώς αδιάφορη και χωρίς σχεδόν κανένα διακοσμητικό στοιχείο.



Μπαίνοντας υπάρχει μια ατμοσφαίρα Ανατολής  ευθεία βλέπεις την κουζίνα και δεξιά υπάρχουν τα τραπεζοκαθίσματα.


 Το καλοκαίρι, παρόλα αυτά, βγάζει τραπέζια έξω οπότε, αν και είσαι πάνω στην κωνσταντινουπολεως , είναι σαφώς πιο ευχάριστα και έχει και το σχετικό χάζι με τον κόσμο που πηγαινοέρχεται στις παρακείμενες μπαροκαφετέριες.

Στα του φαγητού τώρα. Το μαγαζί είναι γνωστό για το κεμπάπ και το γιαουρτλού του. Τα τελευταία χρόνια έχουν προστεθεί και μπριζολάκια  χοιρινού και κοτόπουλου,

 Χρόνια τώρα πλάι στις γραμμές του τραίνου, σερβίρει λαχταριστούς πολίτικους μεζέδες σε μικρά πιατάκια, κάτω από τα αλλαντικά που κρέμονται από το ταβάνι και τις αφίσες της Αγια-Σοφιάς που κοσμούν τους τοίχους. 

Φημίζεται –και όχι άδικα– για το καλύτερο κεμπάπ της Αθήνας, ενώ στα «οπωσδήποτε» του μενού του συγκαταλέγονται επίσης η πικάντικη σαλάτα του τσοπάνη, με ψιλοκομμένη ντομάτα, κρεμμύδι, πιπεριά και φέτα, ο λεπτοκομμένος παστουρμάς, το απαλό σαν βελούδο χούμους, και οι φρεσκοτηγανισμένες πατάτες. 

Το περίφημο κεμπάπ του έρχεται σερβιρισμένο με δύο ειδών πιτούλες (αραβικές και πιο αφράτες), κρεμμύδι και πικάντικη κόκκινη σάλτσα στο πλάι.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κρέατα έρχονται απευθείας από την οικογένεια του ιδιοκτήτη στην Κομοτηνή, ενώ η ισορροπία των μπαχαρικών στο κεμπάπ τελειοποιεί το αποτέλεσμα. 

Για πλήρες γεύμα δύο ατόμων (με σαλάτα, δύο ορεκτικά, πατάτες και τα δύο κυρίως πιάτα) συν εξαιρετικό βορειοελλαδίτικο ούζο, ή το ωραιότατο δικό τους κρασί, θα υπολογίσετε περί τα 12€ το άτομο.

Νέζος
Κωνσταντινουπόλεως 58, Γκάζι, τηλ.: 6972 340342

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.