Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Για εμπορία προσωπικών δεδομένων χιλιάδων πολιτών, κατηγορούνται 2 συλληφθέντες από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Εξιχνιάστηκε, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 
υπόθεση παράνομης συλλογής, κατοχής, επεξεργασίας και διάθεσης προς πώληση μεγάλου αριθμού εγγραφών, με δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, σε ψηφιακά αρχεία.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος δύο ατόμων, ηλικίας 52 και 53 ετών, που κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας «περί προσωπικών δεδομένων», πράξεις τελεσθείσες κατ' εξακολούθηση και κατά συναυτουργία. Παράλληλα, κατηγορούνται ότι προέβαιναν και στην τέλεση του αδικήματος της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σημειώνεται, ότι η αστυνομική διαδικτυακή έρευνα διήρκεσε περισσότερο από τέσσερις μήνες, ενώ ξεκίνησε μετά από σχετική καταγγελία. Σύμφωνα με αυτή, άγνωστοι δράστες, με σκοπό να κάνουν γνωστή την ύπαρξη και δραστηριότητά τους, απέστειλαν μαζικά σε χρήστες του διαδικτύου, μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με το οποίο προσκαλούσαν ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να προμηθευτούν, επί πληρωμή, το ηλεκτρονικό αρχείο που κατείχαν και περιλάμβανε λίστα με εκατόν πενήντα χιλιάδες θυρίδες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.