Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Η Νορβηγία εγκαταλείπει τα FM


ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΗΜΑ
Η πρώτη χώρα στον κόσμο που εγκαταλείπει τα FM και μεταβαίνει πλήρως στο ψηφιακό σήμα, θα γίνει το 2017 η Νορβηγία.
Η κυβέρνηση περνά από την παραδοσιακή μέθοδο εκπομπής στο ψηφιακό σήμα, ισχυριζόμενη πως έτσι θα μπορούν να «βγουν στον αέρα περισσότερα κανάλια.

Μάλιστα, η υπουργός Πολιτισμού, Θόρχιλντ Γουίντβεϊ, ανέφερε σε δήλωσή του πως έχουν τηρηθεί όλα τα κριτήρια για τον προτεινόμενο εκσυγχρονισμό και τα FM θα καταργηθούν σταδιακά. «Η ψηφιοποίηση του ραδιοφώνου θα ανοίξει τις πόρτες σε μια μεγαλύτερη γκάμα ραδιοφωνικών σταθμών, προς όφελος των ακροατών σε όλη την χώρα» πρόσθεσε.

«Οι ακροατές θα έχουν πρόσβαση σε μεγαλύτερη ποικιλία ραδιοφωνικών εκπομπών και θα απολαμβάνουν καλύτερη ποιότητα ήχου και νέες λειτουργίες».

Σύμφωνα με την Γουίντβεϊ, υπάρχει χώρος μόνο για 5 εθνικά κανάλια στα FM στη Νορβηγία, ενώ με την ψηφιοποίηση θα δημιουργηθεί χώρος για πάνω από 40. Μάλιστα, τόνισε πως το ψηφιακό ραδιόφωνο πλεονεκτεί έναντι των FM σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, διότι είναι λιγότερο ευάλωτο σε αποτυχία μετάδοσης και λήψης σήματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων που βρίσκονται σε υπόγεια.

Πηγή: Independent

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.