Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Βαρουφάκη και Σταθάκη είδε η Κατσέλη


Ανταλλαγή απόψεων με τους υπουργούς Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, 
είχε το μεσημέρι η κυρία Λούκα Κατσέλη, την οποία η κυβέρνηση προορίζει για επικεφαλής της ομίλου της Εθνικής Τράπεζας.

Η ίδια πάντως δεν επιβεβαίωσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι στην διαρκείας μίας ώρα συνάντηση με τον κ. Βαρουφάκη συζητήθηκε ή επικυρώθηκε η τοποθέτησή της στην ΕΤΕ.

Πηγές τόνιζαν, ότι ως Πρόεδρος της Εθνικής και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, η κυρία Κατσέλη θα αναλάβει να χειριστεί και το θέμα της ρύθμισης των «κόκκινων δανείων» και της εξυγίανσης των τραπεζών.

Πρόσθεταν μάλιστα ότι η ίδια θεωρεί θετική τη δημιουργία μίας bad bank, είτε ως μετεξέλιξη του ΤΧΣ είτε με άλλη μορφή για να απελευθερωθούν οι τράπεζες.

Παράλληλα λένε ότι υποστηρίζει μία συμπλήρωση του «νόμου Κατσέλη» με ρυθμίσεις για όσους αντιμετωπίζουν πρόσκαιρη και όχι μόνιμη αδυναμία εξυπηρέτησης του χρέους τους, σε συνδυασμό με την αναμόρφωση του πτωχευτικού δικαίου.

Όσον αφορά την συνάντηση με τον κύριο Σταθάκη, πληροφορίες αναφέρουν ότι με την κυρία Κατσέλη (που διετέλεσε και υπουργός Ανάπτυξης στο πρόσφατο παρελθόν) συζητήθηκε η ενεργοποίηση του ΕΤΕΑΝ και η ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ.

Η ίδια μάλιστα φέρεται να είναι αισιόδοξη για την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές της χώρας και εκτιμά ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί, ενώ είχε προβλέψει και ότι θα υπάρξει σκλήρυνση της στάσης των εταίρων πριν τη λήξη των διαπραγματεύσεων. Συνομιλητές της έλεγαν μάλιστα πως τώρα διαβλέπει ότι θα υπάρξει το «μαρτύριο της σταγόνας», αλλά αυτό είναι κάτι που ήδη έχει ξαναζήσει η χώρα τα τελευταία χρόνια και το άντεξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.