Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Στο στόχαστρο της Μέρκελ το “ηθικό” της κυβέρνησης

Στην αυριανή συνάντηση της Γερμανίδας καγκελάριου, Άνγκελα Μέρκελ, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
στο Βερολίνο, θα μπουν οι βάσεις, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πολιτικών αναλυτών, της ελληνικής οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής. Σε αυτή την εκτίμηση προσανατολίζονται οι αναλυτές, ενθυμούμενοι την συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την κ.Μέρκελ, όπου μετά την συνάντηση, μέσα στην καγκελαρία ο κ.Σαμαράς είχε δηλώσει ότι όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη, όταν ρωτήθηκε για την προηγούμενη, αντιμνημονιακή του στάση. Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι αναμένουν και αύριο από τον κ.Τσίπρα.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα επαναληφθεί κάτι τέτοιο. Ας ελπίσουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα αντισταθεί στις αφόρητες πιέσεις των Γερμανών. Αύριο μετά την συνάντηση θα έχουμε τις πρώτες ενδείξεις και θα μπορούμε να καταλάβουμε τι έχει γίνει.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο πρωθυπουργός έχει αντιληφθεί ότι δεν πρόκειται να έχει κάποιου είδους «φιλική συζήτηση» με τη Μέρκελ και φυσικά θα συναντήσει ένα διαφορετικό κλίμα από εκείνο των Βρυξελλών.

Στόχος της Μέρκελ, είναι να καθυποτάξει τον πρωθυπουργό όπως είχε κάνει και με τον Σαμαρά, τίποτα λιγότερο! Μην ξεχνάμε το ειρωνικό της σχόλιο στο γερμανικό ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, αναφερόμενη στην συνάντησή της με τον Τσίπρα, «Χαίρομαι για την επίσκεψή του. Θα έχουμε χρόνο να μιλήσουμε λεπτομερώς μεταξύ μας, ίσως επίσης και να συζητήσουμε», το οποίο προκάλεσε χάχανα στους Γερμανούς βουλευτές.

Αν και η Γερμανία επ” ουδενί δεν θέλει να πετάξει την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης -μην ξεχνάμε και τις παρεμβάσεις Ομπάμα- εν τούτοις θέλει να “σπάσει” το ηθικό της ελληνικής κυβέρνησης. Άλλωστε το μαρτύριο της σταγόνας στο οποίο υποβάλλει η ΕΚΤ την ελληνική οικονομία από πλευράς ρευστότητας είναι μόνο μία ένδειξη.

Το Βερολίνο, και η συνάντηση του Τσίπρα με τη Μέρκελ αποτελεί κομβικό σημείο για την περαιτέρω διαπραγμάτευση, αν και στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας τα πήγε καλά. Και μόνο το γεγονός ότι στην ανακοίνωση της ΕΕ αναγράφεται ρητά ότι «οι συνομιλίες για θέματα πολιτικής λαμβάνουν χώρα στις Βρυξέλλες» και ότι «οι αποστολές για τη συγκέντρωση πληροφοριών λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα» συνιστά επιτυχία. Δίνει μια ανάσα εθνικής αξιοπρέπειας στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό, σε ψυχολογικό επίπεδο. Η ουσία όμως θα κριθεί αύριο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.