Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

«Ερωτεύτηκα μια στιπτιζέζ κι έμπλεξα» – Η απολογία του ιδιοκτήτη φούρνων που κατηγορείται για σωματεμπορία

Ο έρωτας του για μια Ρουμάνα χορεύτρια ήταν η αιτία που έμπλεξε με τα στριπτιτζάδικα ιδιοκτήτης γνωστής αλυσίδας φούρνων, με αποτέλεσμα την εμπλοκή του ονόματός του στο μεγάλο κύκλωμα σωματεμπορίας.

Αυτό υποστήριξε κατά την απολογία του σήμερα, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο βασικός κατηγορούμενος και ιδιοκτήτης της αλυσίδας φούρνων που λειτουργούσαν ως βιτρίνα, Α.Γιαννακόπουλος, ο οποίος και αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

«Ξεκίνησα να δουλεύω από 15 ετών ως εργάτης σε φούρνους. Ήρθα στην Αθήνα, δούλεψα σκληρά έκανα οικονομίες και άνοιξα τους φούρνους» είπε ο κατηγορούμενος, επισημαίνοντας ότι στη Ρουμανία και «ερωτεύτηκα μια στριπτιζέζ». Στη συνέχεια, όπως ισχυρίστηκε, «την έφερα στην Αθήνα αλλά δεν ήθελε να δουλέψει στους φούρνους. Έτσι άνοιξα για εκείνη τα μαγαζιά. Για την αγάπη μιας γυναίκας τα έκανα όλα».

Πρόεδρος: Γιατί ανοίξατε την off shore εταιρεία;
Κατηγορούμενος: Έτσι μου είπε να κάνω ο λογιστής μου
Πρόεδρος: Οι κοπέλες τί έκαναν στα μαγαζιά σας; Τι είναι το απλό και τί το σπέσιαλ;
Κατηγορούμενος: Κυρία πρόεδρε πώς να σας πω…
Πρόεδρος: Μη διστάζετε. Είστε ένα επιχειρηματίας της νύχτας. Μην ντρέπεστε. Ένα επάγγελμα είναι κι αυτό.
Κατηγορούμενος: Το απλό χορεύει η κοπέλα, το σπέσιαλ βγάζει και τα ρούχα της.
Πρόεδρος: Ο πελάτης μόνο βλέπει ή και αγγίζει;
Κατηγορούμενος: Αυτό είναι στην πρωτοβουλία της κοπέλας.
Πρόεδρος: Πόσες κοπέλες είχατε;
Κατηγορούμενος: 50 στο κάθε μαγαζί. Την δουλειά αυτή όμως την έχω παρατήσει. Την καταγγελία σε βάρος μου την έκανε κοπέλα που εργαζόταν στο μαγαζί και επειδή έπινε πολύ και δημιουργούσε προβλήματα την έδιωξα. Το έκανε από εκδίκηση.
Εισαγγελέας: Μπορεί μια κοπέλα που μεθάει να κάνει τέτοια σκηνικά και να δώσει στις Αρχές τέτοιες λεπτομέρειες;
Κατηγορούμενος: Ήταν πικραμένη που την έδιωξα από τη δουλειά.

Αντίστοιχη απολογία έδωσε και ο συγκατηγορούμενος αδελφός του Π. Γιαννακόπουλος., που μάλιστα επικαλέστηκε και τον ανταγωνισμό άλλων συναδέλφων του, ενώ τις κατηγορίες αρνήθηκαν και οι υπόλοιποι 21 κατηγορούμενοι υποστηρίζοντας πως δεν έχουν καμία σχέση με σωματεμπορίες και σεξουαλική εκμετάλλευση, και ότι ήταν απλοί εργαζόμενοι που δεν είχαν αντιληφθεί τίποτα. Η στάση αυτή των κατηγορουμένων, χορευτριών, σερβιτόρων, τσεκαδόρων, παρκαδόρων κ.ά. δεν έμεινε ασχολίαστη από την πρόεδρο η οποία κάποια στιγμή είπε: «Μάλιστα. Τελικά παρθεναγωγείο ήταν εκεί μέσα».

Τα αδικήματα που ερευνά το δικαστήριο είναι ανάμεσα σε άλλα: εγκληματική οργάνωση, σωματεμπορία, παράβαση του νόμου που αφορά την είσοδο, διαμονή και κοινωνική επανένταξη υπηκόων τρίτων χωρών, καθώς και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Προηγήθηκαν οι καταθέσεις αστυνομικών που συμμετείχαν στις συλλήψεις και όπως ανέφεραν, οι κοπέλες προχωρούσαν σε πριβέ στριπτίζ, αλλά δεν έδειξαν να είναι κακοποιημένες.

Η δίκη συνεχίζεται στις 20 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.