Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Ο Παυλόπουλος απαλλάσσει από τις ποινές τιμωρημένους αξιωματικούς και φαντάρους ελέω 25ης Μαρτίου

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Τους τιμωρημένους με πειθαρχικές ποινές απαλλάσσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Αξιωματικοί, ανθυπασπιστές, υπαξιωματικοί και οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και οι σπουδαστές των αντίστοιχων Σχολών, απαλλάσσονται, από την έκτιση του υπολοίπου των ποινών τους.

Μήνυμα ενότητας από τον ΠτΔ με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

«Ολοι οι Ελληνες, δημιουργώντας ένα αρραγές μέτωπο συνευθύνης, οφείλουμε να εκπληρώσουμε ενωμένοι, αφήνοντας κατά μέρος κάθε περιττή διαφορά και σκοπιμότητα, αυτό το μέγιστο εθνικό χρέος, διασφαλίζοντας έτσι το μέλλον και την ευημερία των επόμενων γενεών», υπογραμμίζει στο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνει, ότι στον απελευθερωτικό του αγώνα το 1821 η Ελλάδα, είχε τη συμπαράσταση «...Λαών της Ευρώπης και πρωτίστως φωτισμένων πνευματικών ανθρώπων τους, οι οποίοι συμμερίσθηκαν, κατά κανόνα ανιδιοτελώς, κοινά οράματα και ιδανικά».

«Επιζητούμε την αυτονόητη αλληλεγγύη των εταίρων μας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Δεδομένου ότι ο σύγχρονος δίκαιος αγώνας του Ελληνικού Λαού είναι, προδήλως, και αγώνας υπέρ του ανθρωπισμού, της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Ητοι υπέρ των αρχών και αξιών, οι οποίες συνθέτουν τις αντηρίδες της ουσιαστικής ευρωπαϊκής ενοποίησης. Και μια θεσμικώς συμπαγής, δημοκρατική και κοινωνικώς δίκαιη Ευρωπαϊκή Ενωση συνιστά ασφαλή εγγύηση της παγκόσμιας ειρήνης και οικονομικής ομαλότητας», τονίζει ο κ. Παυλόπουλος και καταλήγει με αναφορά στη τουρκική κατοχή της Κύπρου , την οποία όπως σημειώνει δεν πρέπει να ξεχνάμε.

«Ακόμη και ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εξακολουθεί ν' αγωνίζεται εναντίον ξένης, προκλητικώς παράνομης, στρατιωτικής κατοχής και ν' αντιμετωπίζει εξίσου προκλητικώς απαράδεκτες αξιώσεις επί των αδιαμφισβήτητων κυριαρχικών της δικαιωμάτων καθώς και επί του κατά το διεθνές δίκαιο πλήρως θεμελιωμένου δικαιώματός της να εκμεταλλεύεται ελευθέρως τους φυσικούς της πόρους. Η Κύπρος πρέπει να δικαιωθεί, το ταχύτερο δυνατό», αναφέρει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Ο κ. Παυλόπουλος, την Τετάρτη 25 Μαρτίου, στις 10.00 θα παραστεί στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στις 10.55 θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στη συνέχεια θα παρακολουθήσει την παρέλαση τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.