Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Ινδία: 1000 συλλήψεις γονέων που έδιναν σκονάκια στα παιδιά τους


Η αστυνομία της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι έκανε 1.000 συλλήψεις ατόμων μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών στο διαδίκτυο και την προβολή στην τηλεόραση πλάνων που έδειχναν γονείς, 
συγγενείς και φίλους μαθητών να σκαρφαλώνουν στους τοίχους ενός σχολείου, την ώρα των εξετάσεων, για να τους δώσουν σκονάκια με τις απαντήσεις.

Οι περισσότεροι συλληφθέντες είναι γονείς και συγγενείς μαθητών, οι οποίοι τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση και θα πρέπει να καταβάλουν 30 ευρώ τουλάχιστον για να αποφυλακιστούν.

Σε άλλες, μάλιστα, φωτογραφίες διακρίνονται μέλη του προσωπικού του σχολείου, καθώς και αστυνομικοί που παρακολουθούν αμέτοχοι τη σκηνή, αλλά και αστυνομικοί να δωροδοκούνται για να κάνουν τα στραβά μάτια.

Τουλάχιστον 750 μαθητές έχουν αποβληθεί, ενώ μόνο στο Μπιχάρ περίπου 1,4 εκατομμύρια μαθητές δίνουν αυτή την περίοδο εξετάσεις για να πάρουν το απολυτήριο Λυκείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.