Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Βόμβα από το Βερολίνο: «Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόσει όσα υπόσχεται η Ελλάδα δεν θα λάβει άλλα χρήματα από την Ε.E.»

Νέα παρέμβαση στην εσωτερική πολιτική σκηνή της Ελλάδας σηματοδοτεί το άρθρο της εφημερίδας Die Welt, 
το οποίο, επικαλούμενο στελέχη του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που φέρονται να μίλησαν ανωνύμως, υπογραμμίζει ότι «εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία και εφαρμόσει όσα υπόσχεται, η Ελλάδα δεν θα λάβει άλλα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Μάλιστα, το δημοσίευμα που ήρθε στο φως το μεσημέρι της Τρίτης φέρει τον τίτλο «η εκλογή που θα μπορούσε να φέρει τον όλεθρο στην Ευρώπη».

Στο άρθρο αναλύονται οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και η ενδεχόμενη προσφυγή στις κάλπες που μπορεί να σηματοδοτήσει αλλαγή της στάσης της χώρας έναντι των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης.

«Μια νέα κυβέρνηση θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά την κατάσταση, ειδικά αν ερχόταν στην εξουσία μια συμμαχία της αριστεράς» επισημαίνουν κυβερνητικοί κύκλοι στο Βερολίνο.

Παράλληλα, παρουσιάζονται οι εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αύξηση των μισθών και την ανάκληση των ιδιωτικοποιήσεων.

Επιπλέον, αναφερόμενο στη δήλωση του κ. Τσίπρα από το Ηράκλειο της Κρήτης ότι «η Ελλάδα θα χτυπάει το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουν», το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι αυτό αποτελεί μια ψευαίσθηση που θα έθετε σε κίνδυνο όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά το σύνολο της Ευρώπης.

Αφού επισημαίνεται ότι η Ελλάδα μπορεί να επαναφέρει στην ευρωζώνη την αστάθεια μέσω του κινδύνου μετάδοσης των επιπτώσεων της κρίσης χρέους, παρατίθενται οι δηλώσεις στελεχών του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που είναι ξεκάθαρες ως προς τις προθέσεις της γερμανικής κυβέρνησης.

«Εάν ο Τσίπρας έρθει στην εξουσία και εφαρμόσει όσα υπόσχεται η Ελλάδα δεν θα λάβει άλλα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ενωση» προειδοποιούν.

Τέλος, σε ερώτηση της γερμανικής εφημερίδας περί ύπαρξης «Σχεδίου Β» από πλευράς του Βερολίνου, οι ανώνυμες πηγές απαντούν ότι «δεν χρειαζόμαστε νέα σχέδια, έχουμε ήδη τα παλιά σχέδια, που μιλούν για απομόνωση του ελληνικού οικονομικού συστήματος».

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.