Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Συνάντηση Τσίπρα-Προβόπουλου


Ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε η Τράπεζα της Ελλάδος επί διοικήσεώς του, 
τα θέματα νομισματικής πολιτικής, την χρηματοπιστωτική πολιτική και την παροχή ρευστότητας χωρίς να υπάρξουν παρατράγουδα, συζητήθηκε κατά δήλωση του Γιώργου Προβόπουλου στη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή. 

Ο ίδιος παρατήρησε ότι και τότε υπήρχαν ακραίες συνθήκες, αρνούμενος σε κάθε περίπτωση να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του διαδόχου του Γιάννη Στουρνάρα. Ερωτηθείς για το αν ο ίδιος θα έκανε αντίστοιχες δηλώσεις, απέφυγε να απαντήσει, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο είναι θεωρητικό, αλλά και παραπέμποντας στον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε στο παρελθόν.

Ο πρώην διοικητής της ΤτΕ, πάντως, διαβεβαίωσε ότι η συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα έγινε σε καλό κλίμα.

Για ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση κάνουν λόγο από την πλευρά τους κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι αντικείμενο της συζήτησης ήταν η διασφάλιση κλίματος εμπιστοσύνης και σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές της Κουμουνδούρου συγκρίνουν την τότε διοίκηση της ΤτΕ με την σημερινή, αναφέροντας ότι εμφανίζεται ανεύθυνα να προκαλεί κρίση ρευστότητας, ενώ αυτή δεν υπάρχει. «Ο σημερινός διοικητής σε μια πρωτοφανή κίνηση για το θεσμικό του ρόλο, φρόντισε χθες με δηλώσεις του να αναπαράγει ένα ανεύθυνο κλίμα κινδυνολογίας, με πρωτοφανείς πολιτικές σκοπιμότητες» τονίζουν.

Τέλος, συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα τονίζουν ότι η αντιπολίτευση είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει τη δημιουργία κλίματος αστάθειας και αβεβαιότητας και θα εργαστεί με κάθε τρόπο προς αυτή τη κατεύθυνση.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.