Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Το καλύτερο σουβλάκι της Αθήνας


Δοκιμάσαμε δεκάδες σουβλάκια από τις ψησταριές της πόλης και καταλήξαμε στο απόλυτο του εθνικού μας φαγητού.


Παναγιώτης.


Είναι στο ίδιο σημείο, κοντά στο γήπεδο της Προοδευτικής, 40 χρόνια. Ανοίγει στις 6 το απόγευμα και κρατάει ως τη 1 το πρωί. 



Κάποτε υπήρχαν χαρτάκια προτεραιότητας στον πάγκο που δίνεις παραγγελία για να τηρείται μια κάποια τάξη. 



Όση τάξη επέτρεπε η προσμονή για το εκπληκτικό μπιφτέκι του στα κάρβουνα που τύλιγε μέσα σε τραγανή πίτα, μαζί με τη γλυκιά κόκκινη σάλτσα του και το χειροποίητο τούρμπο τζατζίκι του. 



Αυτό ήταν το μόνο που σέρβιρε. Πλέον, αναγκαστικά σερβίρει και χοιρινό καλαμάκι. Και πατάτες. Άμα επιμείνεις να στις βάλει μέσα στο τυλιχτό, θα το κάνει. 



Αλλά δε θα κρύψει τη δυσανασχέτηση στο πρόσωπό του. Ο κύριος Παναγιώτης δεν είναι ο πιο ομιλητικός τύπος, όπως κάθε αληθινός «τεχνίτης» που συναντάς. Μιλάει η τέχνη του. Κι εσύ απαντάς με μουγκρητά απόλαυσης στις πρώτες δαγκωνιές.



Είναι στο ίδιο σημείο, κοντά στο γήπεδο της Προοδευτικής, 40 χρόνια. Ανοίγει στις 6 το απόγευμα και κρατάει ως τη 1 το πρωί. Κάποτε υπήρχαν χαρτάκια προτεραιότητας στον πάγκο που δίνεις παραγγελία για να τηρείται μια κάποια τάξη. 



Όση τάξη επέτρεπε η προσμονή για το εκπληκτικό μπιφτέκι του στα κάρβουνα που τύλιγε μέσα σε τραγανή πίτα, μαζί με τη γλυκιά κόκκινη σάλτσα του και το χειροποίητο τούρμπο τζατζίκι του. Αυτό ήταν το μόνο που σέρβιρε. Πλέον, αναγκαστικά σερβίρει και χοιρινό καλαμάκι. 



Και πατάτες. Άμα επιμείνεις να στις βάλει μέσα στο τυλιχτό, θα το κάνει. 



Αλλά δε θα κρύψει τη δυσανασχέτηση στο πρόσωπό του. 



Ο κύριος Παναγιώτης δεν είναι ο πιο ομιλητικός τύπος, όπως κάθε αληθινός «τεχνίτης» που συναντάς. Μιλάει η τέχνη του. Κι εσύ απαντάς με μουγκρητά απόλαυσης στις πρώτες δαγκωνιές.




Διεύθυνση: Γρ. Λαμπράκη 104, Κορυδαλλός 181 21

Ώρες: Ανοιχτά ⋅ Κλείνει στις 1:00 μ.μ. ⋅ Ανοίγει ξανά 6:00 μ.μ.

Τηλέφωνο: 21 0562 2355

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.