Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Η απάντηση στα επαγγελματικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης που θα ανταγωνιστεί το LinkedIn έρχεται από το Facebook!


ΕΣύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Financial Times» 
το Facebook προετοιμάζει μυστικά μία νέα ιστοσελίδα που θα αποκαλείται «Facebook at Work» (Το Facebook στη Δουλειά) και θα επιτρέπει στους χρήστες της να κρατούν ξεχωριστό προσωπικό και επαγγελματικό προφίλ . Το Facebook αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες του δημοσιεύματος.

Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο, σχεδιάζει τη νέα υπηρεσία του προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες του να μιλάνε με συναδέλφους τους, να κάνουν νέες επαγγελματικές επαφές, να συνεργάζονται στη δημιουργία επαγγελματικών εγγράφων κ.α..

Αρχικά το «Facebook at Work» αναμένεται να είναι δωρεάν προκειμένου να κερδίσει χρήστες. Ο νέος διαδικτυακός τόπος θα μοιάζει εμφανισιακά με το κυρίως Facebook, αλλά θα επιτρέπει στους χρήστες να διαχωρίζουν αυστηρά το προσωπικό «προφίλ» τους (με τις προσωπικές φωτογραφίες και βίντεό τους ή με τις πολιτικές απόψεις τους) από το επαγγελματικό «προφίλ» τους.

Το «Facebook at Work» αναμένεται να «κλέψει» μερίδιο αγοράς από το αμιγώς επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο LinkedIn, το οποίο έχει περίπου 90 εκατ. ενεργούς χρήστες το μήνα και αποτελεί το κύριο «εργαλείο» επαγγελματικής δικτύωσης διεθνώς.

Βέβαια για να το καταφέρει αυτό και να διεισδύσει στους επαγγελματικούς χώρους ως εργαλείο δουλειάς, θα πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων και των στελεχών τους. επίσης να πειστούν ότι όντως το Facebook at Work θα χρησιμοποιείται για δουλειά και όχι για κουτσομπολιό και βέβαια να πάψει να χρησιμοποιεί καταχρηστικά τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του.

thecitizen.gr

ΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.