Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Το κρίσιμο ραντεβού στο Παρίσι


Στο Παρίσι βρίσκεται η αντιπροσωπεία της κυβέρνησης για τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους της τρόικας, με θέμα την εξέλιξη της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

Οι συζητήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τις 3 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) και υπολογίζεται ότι κατά την πρώτη σημερινή μέρα θα κρατήσουν έως πολύ αργά το βράδυ.

Την Τετάρτη η έναρξη των συζητήσεων προβλέπεται από τις 8 το πρωί, με στόχο την ολοκλήρωσή τους μέσα στην ημέρα.

Παρ' όλα αυτά, δεν αποκλείεται να συνεχισθούν και την Πέμπτη εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Στη διάρκεια των διαβουλεύσεων των δύο πλευρών, η ελληνική πλευρά θα επιδιώξει να κλείσει τη συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών, ώστε η άφιξη της τρόικας στην Αθήνα να αποτελέσει μια τυπική διαδικασία.

Στην κυβέρνηση γνωρίζουν ότι τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα. Οι δανειστές έχουν βάλει αρκετά εμπόδια σε προηγούμενες διαπραγματεύσεις αλλά αυτή φαίνεται να μην μοιάζει με καμία άλλη.

Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, έφθασε στη Γαλλία το μεσημέρι με το κυβερνητικό αεροπλάνο.

Στην ομάδα μετέχουν, επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, ο γενικός γραμματέας Τάσος Αναστασάτος, ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από το γραφείο του πρωθυπουργού είναι παρόντες οι σύμβουλοι Χρύσανθος Λαζάριδης και Σταύρος Παπασταύρου, από δε το ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Πρωτόπαπας.

Για τις Βρυξέλλες, το ραντεβού στο Παρίσι δεν θα είναι το τελευταίο για τις δύο πλευρές πριν κλείσει ο 5ος έλεγχος του 2ου ελληνικού προγράμματος, σίγουρα όμως θα είναι η τελευταία ευκαιρία να πεισθεί η μια από τις δύο πλευρές να ευθυγραμμιστεί με τις απαιτήσεις της άλλης.

Επί της ουσίας η συνάντηση θεωρείται προπαρασκευαστική, σε ελληνικό έδαφος (την μόνιμη ελληνική αντιπροσωπία στον ΟΟΣΑ, που δεν βρίσκεται σε κτίριο του ΟΟΣΑ, αλλά στην επιδεικτικά πολυτελή περίκλειστη συνοικία villa Said στο Παρίσι), αλλά δεν αποτελεί παρά μια υπερεκτιμημένη τηλεδιάσκεψη, σαν αυτές που είχαν προηγηθεί.

ΚΚΕ: Έρχονται νέα αντιλαϊκά μέτρα

real.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.