Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

8 στάσεις ύπνου και οι επιπτώσεις τους στην υγεία σου


Ποια είναι η πιο συνηθισμένη στάση ύπνου για σένα; Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση μπορεί να αποκαλύψει πόσα λέει ο ύπνος για την υγεία σου.

Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες στάσεις ύπνου και τι σημαίνουν;

Ανάσκελα με τα χέρια στο πλάι: Θεωρείται η καλύτερη στάση για τον αυχένα και το λαιμό, ειδικά αν δεν χρησιμοποιείς πολλά μαξιλάρια. Αυτοί οι τύποι τίνουν να ροχαλίζουν περισσότερο, ενώ και η άπνοια στον ύπνο συνδέεται με αυτή τη στάση.

Ανάσκελα με τα χέρια ανοιχτά στο ύψος του κεφαλιού: Ονομάζεται και στάση αστερίας. Αυτή η στάση μπορεί να προλάβει τη δημιουργία ρυτίδων στο πρόσωπο. Μπορεί να έχει τα ίδια προβλήματα με την προηγούμενη. Επίσης, ενδεχομένως να ασκείς πίεση στα νεύρα των ώμων σου, προκαλώντας πόνο.

Μπρούμυτα: Η στάση αυτή μπορεί να βελτιώσει την πέψη, αλλά μπορεί να επιβαρύνει σημαντικά το λαιμό σου γιατί αναγκάζεσαι να στρέφεις το κεφάλι προς τη μία πλευρά. Επίσης, ενδεχομένως να έχεις προβλήματα στην πλάτη σου, καθώς η σπονδυλική στήλη δεν υποστηρίζεται.

Εμβρυακή στάση: Όταν κοιμάσαι τυλιγμένος σαν να είσαι μπάλα, μπορεί να σε βολεύει, αλλά δεν κάνει καλό στην πλάτη και το λαιμό σου. Επίσης, μπορεί να σε εμποδίσει στην αναπνοή. Αν, όμως, έχεις προβλήματα με το ροχαλητό ή είσαι έγγυος, είναι εξαιρετική στάση.

Στο πλάι, με τα χέρια κολλημένα στο σώμα σου: Η σπονδυλική στήλη στηρίζεται σωστά, ακολουθώντας τη φυσική της καμπύλη. Η στάση μπορεί να σε βοηθήσει να μειώσεις τον πόνο της πλάτης και του λαιμού, αλλά και την άπνοια. Το αρνητικό; Μπορεί να προκαλέσει γήρανση, λόγω της βαρύτητας, καθώς οι ρυτίδες του προσώπου μπορεί μακροπρόθεσμα να γίνουν πιο έντονες και το στήθος σου να πέσει.

Στο πλάι, με τα χέρια ανοιχτά: Αυτή η στάση έχει παρόμοια οφέλη με την ακριβώς παραπάνω. Ωστόσο, μπορεί να προκαλέσει πόνο στους ώμους και τα χέρια, λόγω περιορισμένης κυκλοφορίας του αίματος.

Στη δεξιά/αριστερή πλευρά: Παίζει ρόλο από ποια πλευρά κοιμάσαι. Όταν κοιμάσαι από τη δεξιά πλευρά επιβαρύνεις την καρδιά σου και όταν κοιμάσαι από την αριστερή ασκείς πίεση σε εσωτερικά όργανα, όπως το συκώτι, τα πνευμόνια και το στομάχι. Οι γιατροί συμβουλεύουν τις εγγύους να κοιμούνται από την αριστερή πλευρά, αφού η στάση βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο έμβρυο.

Με μαξιλάρι: Όσοι κοιμούνται ανάσκελα, μπορούν να βάλουν ένα μικρό μαξιλάρι κάτω από τη σπονδυλική τους στήλη, όσοι κοιμούνται στο πλάι μπορούν να βάλουν ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατά τους και όσοι κοιμούνται μπρούμυτα μπορούν να βάλουν το μαξιλάρι κάτω από τα πόδια τους για να υποστηρίξουν τις αρθρώσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.