Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Επιστολή Λοβέρδου στα πανεπιστήμια για τους φοιτητές με αναπηρίες

Η υπόθεση του φοιτητή Φυσικής στο ΑΠΘ Αργύρη Κουμτζή που αποκλειόταν από την φοίτηση λόγω του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του ΑΠΘ απασχόλησε έντονα την επικαιρότητα τις προηγούμενες ημέρες. 
Μετά από παλινωδίες η λύση βρήκε και τελικά το όνειρό του να φοιτήσει και να σπουδάσει Φυσική θα γίνει πραγματικότητα.

Όπως είναι γνωστό, ο Αργύρης Κουμτζής, αριστούχος τελειόφοιτος μαθητής του 1ου Λυκείου Πεύκων, έχει αποκλειστεί από το Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ με το αιτιολογικό ότι ο εσωτερικός κανονισμός της Σχολής Φυσικών Επιστημών δεν δέχεται ως φοιτητές άτομα με κινητική αναπηρία στα δύο άνω άκρα ή προβλήματα όρασης.

Για το θέμα ο πρώην υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είχε υποσχεθεί ότι θα μεριμνήσει, αλλά τελικά μέχρι και τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης δεν είχε γίνει καμία κίνηση.

Τελικά η λύση βρέθηκε και ο Αργύρης Κουμτζής θα παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματα και συνοδεία ειδικού συνοδού θα μπορεί να παρακολουθεί και τα απαραίτητα εργαστήρια.

Με αφορμή την υπόθεση αυτή ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος απέστειλε σήμερα στους Πρυτάνεις των Α.Ε.Ι. και στους Προέδρους των Τ.Ε.Ι. επιστολή ζητώντας να αρθούν οποιεσδήποτε διατάξεις που υπάρχουν σε εσωτερικούς κανονισμούς λειτουργίας τμημάτων και σχολών, με τις οποίες παρεμποδίζεται η φοίτηση φοιτητών και σπουδαστών με αναπηρίες.

«Με αφορμή την άρνηση συγκεκριμένου τμήματος του Α.Π.Θ. να εγγράψει επιτυχόντα φοιτητή με αναπηρία, παρακαλώ να φροντίσετε να αρθούν οποιεσδήποτε διατάξεις που υπάρχουν σε εσωτερικούς κανονισμούς λειτουργίας τμημάτων και σχολών ή απορρέουν από συγκεκριμένες αποφάσεις οργάνων, οι οποίες παραβιάζουν την αρχή της ισότητας στην πρόσβασή στην ανώτατη εκπαίδευση, η οποία παρέχεται από την Ελληνική Πολιτεία» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο Ανδρέας Λοβέρδος.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.