Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Ανάσα δροσιάς σήμερα


Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές και τοπικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, περιμένουμε σήμερα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 22 έως 32 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 18 έως 30 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 23 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.


Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Δυτικό και Κεντρικό Κρητικό και στο Μυρτώο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.



VIDEO-ΚΑΙΡΙΚΟ από realmedialive

Πιο αναλυτικά:

Ηλιοφάνεια, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Σαρωνικό ισχυροί.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς ασθενείς έως σχεδόν μέτριους.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως και 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως και 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις και πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της δυτικής Στερεάς και της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων όμβρων κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν έως και 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως και 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως και 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες:

Τη Δευτέρα, στο βόρειο Ιόνιο και τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια.

Τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη είναι πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα για την εποχή.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι άστατος κατά τόπους νεφελώδης στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Τα φαινόμενα στα κεντρικά είναι πιθανόν κατά τόπους να είναι έντονα. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

real.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.