Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Ολάντ για την κρίση στην Ουκρανία



Με το Γάλλο ομόλογό του συνομίλησε ο Αμερικανός πρόεδρος
Οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν ότι η Ρωσία θα αντιμετωπίσει σημαντικές πρόσθετες δαπάνες αν συνεχίσει αυτή τη συμπεριφορά

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, τη Δευτέρα, πέραν των συνομιλιών του με το Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με το Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ για την κρίση στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός Πρόεδρος συνομίλησε με το Γάλλο Πρόεδρο για την επιδείνωση της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία, όπου φιλορωσικοί αυτονομιστές, με την υποστήριξη και το συντονισμό που έχουν από την πλευρά της Μόσχας, έχουν εντείνει την εκστρατεία τους για να υπονομεύσουν και να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση της Ουκρανίας. Οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν ότι η Ρωσία θα αντιμετωπίσει σημαντικές πρόσθετες δαπάνες αν συνεχίσει αυτή τη συμπεριφορά.

Ο πρόεδρος Ομπάμα σημείωσε ότι η κυβέρνηση της Ουκρανίας έχει ενεργήσει με μεγάλη αυτοσυγκράτηση και εξήρε τις προσπάθειες της ουκρανικής κυβέρνησης να ενοποιήσει τη χώρα με τη διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων προεδρικών εκλογών στις 25 Μαΐου και τη συνέχιση μιας διαδικασίας συνταγματικής μεταρρύθμισης χωρίς αποκλεισμούς.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.