Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Θωμά είσαι σπίτι (;)


Οπλα και νοσοκομεία φαίνεται πως δεν ταιριάζουν καλά κάτω από την ίδια επιχειρηματική στέγη, 

αλλιώς πώς να δικαιολογήσει κανείς το γεγονός ότι οι υποχρεώσεις του ομίλου του Θωμά Λιακουνάκου, της γνωστής στους χρηματιστηριακούς κύκλους εισηγμένης Axon Συμμετοχών, ανέρχονται στα 741.420.000 ευρώ; Σωστά διαβάσατε: επτακόσια σαράντα ένα εκατομμύρια ευρώ! Εξ αυτών περίπου τα 600.000.000 ευρώ είναι βραχυπρόθεσμες, δηλαδή πιεστικές οφειλές, οι περισσότερες από τις οποίες αφορούν δάνεια σε ελληνικές τράπεζες.

Ποιος δάνεισε τόσα χρήματα στον Θωμά Λιακουνάκο; Πώς γίνεται ο πανίσχυρος επιχειρηματίας των προηγούμενων δεκαετιών, με σύζυγο την πρωταγωνίστρια της κοσμικής ζωής Νατάσα, να βρίσκεται στριμωγμένος στη γωνία; Και γιατί οι ορκωτοί λογιστές που έλεγξαν τα στοιχεία του ομίλου αναφέρουν πως «οι υφιστάμενες συνθήκες υποδηλώνουν την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική αμφιβολία συνέχισης της δραστηριότητας της εταιρείας και του ομίλου στο μέλλον»;.

Αυτοδημιούργητος, ο επιχειρηματίας λέγεται ότι ξεκίνησε με μικρο-προμήθειες τροφίμων σε κυλικεία πλοίων και γρήγορα έφτασε να αντιπροσωπεύει μεγάλες ξένες αμυντικές επιχειρήσεις που έβλεπαν την Ελλάδα ως προσοδοφόρο αγορά για τις πωλήσεις οπλικών συστημάτων. Οπως το θέτει κυνικά Ελληνας τραπεζίτης, «τίποτα το -απαραίτητα- μεμπτό, πλην όμως η de facto χρεοκοπία της χώρας άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για όλους τους επιχειρηματίες που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο εξαρτώνται από τον δημόσιο προϋπολογισμό. Χωρίς προϋπολογισμό για εξοπλιστικά και με τις δαπάνες για την υγεία συρρικνωμένες, ακόμα και οι προσημειώσεις σε ακίνητα, που διαρκώς υποτιμούνται, προσφέρουν ελάχιστη εξασφάλιση».

Επισήμως η εισηγμένη Axon, μέσω της οποίας ο 66χρονος Λιακουνάκος ελέγχει -μεταξύ άλλων- και την (επίσης εισηγμένη) Euromedica, δηλώνει ότι η μεγάλη πτώση του τζίρου της «οφείλεται κατά κύριο λόγο στη σημαντική μείωση του κλάδου υγείας», την οποία με τη σειρά της αποδίδει στην κόντρα με τον ΕΟΠΥΥ. Ετσι ο Λιακουνάκος και άλλοι πάροχοι υγείας δεν δίστασαν να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτηση ακύρωσης της κυβερνητικής απόφασης για το περιβόητο «Claw Back» (ποσό αυτόματης επιστροφής προς το Δημόσιο, όταν οι δαπάνες του προς τους παρόχους υγείας υπερβαίνουν ένα προκαθορισμένο όριο).

Η συζήτηση έγινε παραμονές Χριστουγέννων και η απόφαση αναμένεται προς τα μέσα του επομένου έτους. Ομως τα πράγματα είναι δύσκολα. Πολύ δύσκολα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθαν και οι ισχυρισμοί του Αντώνη Κάντα για μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων να επιδεινώσουν τη δημόσια εικόνα του άλλοτε πανίσχυρου επιχειρηματία.

«Εάν ο Λιακουνάκος δεν καταφέρει να ορθοποδήσει στην Υγεία, τότε θα έχουμε να κάνουμε με μια ωρολογιακή βόμβα στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών» δηλώνει Ελληνας μεγαλογιατρός που παρακολουθεί τον κλάδο. Τραπεζικοί κύκλοι εξηγούν ότι ένα κανόνι της Euromedica και της Axon μπορεί να προκαλέσει «συστημική αστάθεια» στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Τα προβλήματα ήταν όμως ήδη μεγάλα εδώ και δύο χρόνια. Το 2012 το απροσδόκητο «δώρο» από τη Λιβύη έδωσε παράταση ζωής. Πρόκειται για την υλοποίηση της σύμβασης που είχε συνάψει η θυγατρική Euromedica με το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης για την ιατρική περίθαλψη Λίβυων τραυματιών του εμφυλίου πολέμου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα οι κλινικές, καθώς και τα κέντρα αποκατάστασης του ομίλου να εμφανίσουν σημαντικά αυξημένες πληρότητες. Παράγοντες του κλάδου της Υγείας θυμίζουν πως η Euromedica ελέγχει περί τις 18 κλινικές, 85 μονάδες υγείας, σχεδόν 60 διαγνωστικά κέντρα και περί τα 9 κέντρα αποκατάστασης.

Ομως ένα χρόνο μετά, στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2013, δάνεια ύψους 113.700.000 ευρώ του ομίλου Λιακουνάκου είχαν πλέον χαρακτηριστεί ληξιπρόθεσμα. Οι συνομιλίες με τις τράπεζες για το πώς μπορούν να αναδιαρθρωθούν αυτά και άλλα δάνεια συνεχίζεται, αν όμως δεν βρεθεί στρατηγικός επενδυτής, τότε όλα είναι πιθανά. Ο ίδιος ο όμιλος με ανακοίνωσή του αναφέρει πως «βρίσκονται σε εξέλιξη αλλεπάλληλες επαφές με στελέχη του ιατρικού χώρου διάφορων χωρών, που στόχο έχουν την επέκταση του ομίλου» στις αγορές της Μέσης Ανατολής. Παράλληλα, διαρροές σε κάποια μέσα ενημέρωσης μιλούν από το καλοκαίρι για προσύμφωνο με Ελβετό στρατηγικό επενδυτή που θα εισφέρει, υπό προϋποθέσεις, 100.000.000 ευρώ. Σταγόνα στον ωκεανό; Ισως. Εδώ και δύο χρόνια πάντως ο Λιακουνάκος δεν κρύβει την απαισιοδοξία του για τις business στην Ελλάδα. Οταν η κουβέντα έρχεται στις υποχρεώσεις των εταιρειών του, αυτός συχνά υπογραμμίζει τις απαιτήσεις που ο ίδιος έχει από το ελληνικό Δημόσιο και ειδικότερα από τον ΕΟΠΥΥ.

Τίποτα από όλα όσα γίνονται δεν εμπόδισε πάντως τούτες τις γιορτές τη σύζυγο του Θωμά Λιακουνάκου, τη Νατάσα -με την οποία η σχέση του είναι παροιμιώδης στους κοσμικούς κύκλους για τις διακυμάνσεις της- να παραστεί σε γκαλά, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και κάθε λογής υψηλού προφίλ συγκεντρώσεις κυριών. Κάποιες φαρμακερές γλώσσες ισχυρίζονται πάντως πως «είναι όλο και λιγότερες οι επώνυμες κυρίες που φωτογραφίζονται πλέον με άνεση μαζί της»… Η αλήθεια είναι ότι οι κύκλοι αυτοί έχουν τον δικό τους κώδικα και είναι αδυσώπητοι, όταν ενσκήψουν μεγάλες δυσκολίες.

Να θυμίσουμε ότι ο Θωμάς Λιακουνάκος γεννήθηκε στον Πειραιά και τελείωσε το Οικονομικό Γυμνάσιο της πόλης. Ασχολήθηκε με τα ναυτιλιακά και αργότερα, το 1990, παρακολούθησε το πρόγραμμα Owner / President Management του Harvard Business School.

Ο όμιλος των επιχειρήσεών του περιλαμβάνει πέρα από τη Euromedica, που την ίδρυσε το 1987, την Κέρδος Εκδοτική Α.Ε. (1985), εκδότρια της ημερήσιας οικονομικής εφημερίδας «Κέρδος», την Αxon Α.Ε. (1974) που δραστηριοποιείται υπό τον εξωραϊσμένο τίτλο «ως εκπρόσωπος και σύμβουλος εξεχόντων διεθνών κατασκευαστικών οίκων ειδικοποιημένων συστημάτων για την προώθηση και πώληση των προϊόντων τους στην Ελλάδα». Περιλαμβάνει την αντιπρόσωπο οπλικών συστημάτων Byron Inc. (1986), τη Sonak Α.Ε. (1988) με αντικείμενό της την κατασκευή λογισμικού και ηλεκτρονικών συστημάτων, την Αxon Development Α.Ε. (1989), δραστηριοποιούμενη στον χώρο της οικιστικής ανάπτυξης, την Axon Χρηματιστηριακή (1991) και άλλες.

Ο Θωμάς Λιακουνάκος είναι μέλος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, της Ενωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιου Αθηναϊκού Τύπου και την ΕΕΔΕ, και δηλώνει ως ενδιαφέροντά του το χειμερινό σκι και το τένις. Αυτό άλλωστε το ξέρουν οι παροικούντες τα διακεκριμένα ελληνικά τερέν, στα οποία ο επιχειρηματίας έχει θεαθεί να παίζει με πρώην υπουργούς αλλά και άλλους επιχειρηματίες...



Η βίλια στη Μύκονο και τα ακριβά γούστα

Ακόμα όμως κι αν ο όμιλος κλυδωνίζεται από την κρίση, τα υπέρογκα χρέη και την απουσία εξοπλιστικών προγραμμάτων αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως αυτά των παρελθόντων δεκαετιών, δύσκολα μπορεί κανείς να πει ότι ο Θωμάς και η Νατάσα έχουν αλλάξει το lifestyle τους. Ενα lifestyle με φόντο σαλέ στην Αράχοβα, ταξίδια στο Aσπεν, εντυπωσιακές θαλαμηγούς και πανάκριβα φουσκωτά, βίλα στη Μύκονο και έπαυλη στο Ψυχικό.

Η έπαυλη μάλιστα έγινε ευρύτερα γνωστή, όταν τη διέρρηξαν -περίπου πριν από ενάμισι έτος- ληστές, οπότε αποκαλύφθηκαν τα γούστα της δεύτερης συζύγου του, της 46χρονης Νατάσας, την οποία λέγεται πως γνώρισε στα γραφεία του ομίλου του. Μεγάλης αξίας διαμάντια, δαχτυλίδια με πολύτιμους λίθους, πανάκριβα χρυσά και διαμαντένια ρολόγια και δεκάδες άλλους μικρούς θησαυρούς που έλκουν την προέλευσή τους από οίκους όπως των Καίσαρη, Ιλεάνας Μακρή, Sotheby's, Serkos, Vourakis, Cartier και Gavello... Πάντοτε μόνο τα καλύτερα. Στη Μύκονο, στην περιοχή Τούρλος, δεσπόζει η βίλα του επιχειρηματία, με την ιδιωτική πισίνα μέσα στα βράχια. Στην Αράχοβα ο Θωμάς, εκτός από το ιδιόκτητο σαλέ, έχει χτίσει και ένα… χωριό: παραδοσιακές οικίες κάτω από το club Χάντρες, σε ένα συγκρότημα που ονόμασε -πώς αλλιώς;- «Αξονα».,



Κι όμως, αυτό δεν τον εμποδίζει να κυκλοφορεί -για καλό σκοπό- με πανάκριβα σκάφη στο Αιγαίο. Fabio Buzzi σημαίνει για τα φουσκωτά σχεδόν ό,τι η Ferrari για τα αυτοκίνητα.

Το υπερδεκάμετρο ταχύπλοο Fabio Buzzi γνώρισαν και τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου φέτος την άνοιξη, όταν τα επισκέφτηκε ο Λιακουνάκος μαζί με την Ομάδα Αιγαίου. Πρόκειται για μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, στην οποία εθελοντές γιατροί και άλλοι επαγγελματίες επισκέπτονται την άγονη γραμμή για να παρέχουν υπηρεσίες σε όσους συνανθρώπους μας δεν έχουν την πολυτέλεια να βρίσκονται κοντά σε υπηρεσίες υγείας.

Στην εξόρμηση αυτή ο Λιακουνάκος συμμετείχε και το 2012, και μάλιστα λέγεται ότι ήταν συνεχώς παρέα με την Ελίνα Σμπώκου. Βλέπετε, το ζεύγος Θωμά - Νατάσας έχει καιρό τώρα ξεπεράσει τις συμβατικότητες των προσχημάτων και οι μεμονωμένες εμφανίσεις τους είναι περισσότερες από τις κοινές. Εξάλλου οι κοινές εμφανίσεις τους προ δεκαετίας ήταν ενίοτε και επεισοδιακές, αν αληθεύουν όσα λένε άνθρωποι των κύκλων αυτών, που θυμίζουν γάμο στη Σαντορίνη, όπου η διαφιλονικία τους κατέληξε σε δημόσιο καβγά. Ετσι υιοθέτησαν de facto μια πιο sui generis σχέση, με αποτέλεσμα κανείς να μην ξέρει, παρά μόνον οι εκάστοτε κοντινοί τους, πότε είναι μαζί και πότε χώρια.Πως ο Λιακουνάκος με την ωραία και δυναμική σύζυγο, τις φιλανθρωπίες με τα φουσκώτα και τα σαλέ στην Αράχοβα, έφτασε να έχει χρέη ύψους 741.000.000 ευρώ,



Οπλα και νοσοκομεία φαίνεται πως δεν ταιριάζουν καλά κάτω από την ίδια επιχειρηματική στέγη, αλλιώς πώς να δικαιολογήσει κανείς το γεγονός ότι οι υποχρεώσεις του ομίλου του Θωμά Λιακουνάκου, της γνωστής στους χρηματιστηριακούς κύκλους εισηγμένης Axon Συμμετοχών, ανέρχονται στα 741.420.000 ευρώ; Σωστά διαβάσατε: επτακόσια σαράντα ένα εκατομμύρια ευρώ! Εξ αυτών περίπου τα 600.000.000 ευρώ είναι βραχυπρόθεσμες, δηλαδή πιεστικές οφειλές, οι περισσότερες από τις οποίες αφορούν δάνεια σε ελληνικές τράπεζες.



Ποιος δάνεισε τόσα χρήματα στον Θωμά Λιακουνάκο; Πώς γίνεται ο πανίσχυρος επιχειρηματίας των προηγούμενων δεκαετιών, με σύζυγο την πρωταγωνίστρια της κοσμικής ζωής Νατάσα, να βρίσκεται στριμωγμένος στη γωνία; Και γιατί οι ορκωτοί λογιστές που έλεγξαν τα στοιχεία του ομίλου αναφέρουν πως «οι υφιστάμενες συνθήκες υποδηλώνουν την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική αμφιβολία συνέχισης της δραστηριότητας της εταιρείας και του ομίλου στο μέλλον»;

Αυτοδημιούργητος, ο επιχειρηματίας λέγεται ότι ξεκίνησε με μικρο-προμήθειες τροφίμων σε κυλικεία πλοίων και γρήγορα έφτασε να αντιπροσωπεύει μεγάλες ξένες αμυντικές επιχειρήσεις που έβλεπαν την Ελλάδα ως προσοδοφόρο αγορά για τις πωλήσεις οπλικών συστημάτων. Οπως το θέτει κυνικά Ελληνας τραπεζίτης, «τίποτα το -απαραίτητα- μεμπτό, πλην όμως η de facto χρεοκοπία της χώρας άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για όλους τους επιχειρηματίες που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο εξαρτώνται από τον δημόσιο προϋπολογισμό. Χωρίς προϋπολογισμό για εξοπλιστικά και με τις δαπάνες για την υγεία συρρικνωμένες, ακόμα και οι προσημειώσεις σε ακίνητα, που διαρκώς υποτιμούνται, προσφέρουν ελάχιστη εξασφάλιση».

Επισήμως η εισηγμένη Axon, μέσω της οποίας ο 66χρονος Λιακουνάκος ελέγχει -μεταξύ άλλων- και την (επίσης εισηγμένη) Euromedica, δηλώνει ότι η μεγάλη πτώση του τζίρου της «οφείλεται κατά κύριο λόγο στη σημαντική μείωση του κλάδου υγείας», την οποία με τη σειρά της αποδίδει στην κόντρα με τον ΕΟΠΥΥ. Ετσι ο Λιακουνάκος και άλλοι πάροχοι υγείας δεν δίστασαν να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτηση ακύρωσης της κυβερνητικής απόφασης για το περιβόητο «Claw Back» (ποσό αυτόματης επιστροφής προς το Δημόσιο, όταν οι δαπάνες του προς τους παρόχους υγείας υπερβαίνουν ένα προκαθορισμένο όριο).

Η συζήτηση έγινε παραμονές Χριστουγέννων και η απόφαση αναμένεται προς τα μέσα του επομένου έτους. Ομως τα πράγματα είναι δύσκολα. Πολύ δύσκολα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθαν και οι ισχυρισμοί του Αντώνη Κάντα για μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων να επιδεινώσουν τη δημόσια εικόνα του άλλοτε πανίσχυρου επιχειρηματία.

«Εάν ο Λιακουνάκος δεν καταφέρει να ορθοποδήσει στην Υγεία, τότε θα έχουμε να κάνουμε με μια ωρολογιακή βόμβα στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών» δηλώνει Ελληνας μεγαλογιατρός που παρακολουθεί τον κλάδο. Τραπεζικοί κύκλοι εξηγούν ότι ένα κανόνι της Euromedica και της Axon μπορεί να προκαλέσει «συστημική αστάθεια» στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Τα προβλήματα ήταν όμως ήδη μεγάλα εδώ και δύο χρόνια. Το 2012 το απροσδόκητο «δώρο» από τη Λιβύη έδωσε παράταση ζωής. Πρόκειται για την υλοποίηση της σύμβασης που είχε συνάψει η θυγατρική Euromedica με το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης για την ιατρική περίθαλψη Λίβυων τραυματιών του εμφυλίου πολέμου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα οι κλινικές, καθώς και τα κέντρα αποκατάστασης του ομίλου να εμφανίσουν σημαντικά αυξημένες πληρότητες. Παράγοντες του κλάδου της Υγείας θυμίζουν πως η Euromedica ελέγχει περί τις 18 κλινικές, 85 μονάδες υγείας, σχεδόν 60 διαγνωστικά κέντρα και περί τα 9 κέντρα αποκατάστασης.

Ομως ένα χρόνο μετά, στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2013, δάνεια ύψους 113.700.000 ευρώ του ομίλου Λιακουνάκου είχαν πλέον χαρακτηριστεί ληξιπρόθεσμα. Οι συνομιλίες με τις τράπεζες για το πώς μπορούν να αναδιαρθρωθούν αυτά και άλλα δάνεια συνεχίζεται, αν όμως δεν βρεθεί στρατηγικός επενδυτής, τότε όλα είναι πιθανά. Ο ίδιος ο όμιλος με ανακοίνωσή του αναφέρει πως «βρίσκονται σε εξέλιξη αλλεπάλληλες επαφές με στελέχη του ιατρικού χώρου διάφορων χωρών, που στόχο έχουν την επέκταση του ομίλου» στις αγορές της Μέσης Ανατολής. Παράλληλα, διαρροές σε κάποια μέσα ενημέρωσης μιλούν από το καλοκαίρι για προσύμφωνο με Ελβετό στρατηγικό επενδυτή που θα εισφέρει, υπό προϋποθέσεις, 100.000.000 ευρώ. Σταγόνα στον ωκεανό; Ισως. Εδώ και δύο χρόνια πάντως ο Λιακουνάκος δεν κρύβει την απαισιοδοξία του για τις business στην Ελλάδα. Οταν η κουβέντα έρχεται στις υποχρεώσεις των εταιρειών του, αυτός συχνά υπογραμμίζει τις απαιτήσεις που ο ίδιος έχει από το ελληνικό Δημόσιο και ειδικότερα από τον ΕΟΠΥΥ.

Τίποτα από όλα όσα γίνονται δεν εμπόδισε πάντως τούτες τις γιορτές τη σύζυγο του Θωμά Λιακουνάκου, τη Νατάσα -με την οποία η σχέση του είναι παροιμιώδης στους κοσμικούς κύκλους για τις διακυμάνσεις της- να παραστεί σε γκαλά, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και κάθε λογής υψηλού προφίλ συγκεντρώσεις κυριών. Κάποιες φαρμακερές γλώσσες ισχυρίζονται πάντως πως «είναι όλο και λιγότερες οι επώνυμες κυρίες που φωτογραφίζονται πλέον με άνεση μαζί της»… Η αλήθεια είναι ότι οι κύκλοι αυτοί έχουν τον δικό τους κώδικα και είναι αδυσώπητοι, όταν ενσκήψουν μεγάλες δυσκολίες.

Να θυμίσουμε ότι ο Θωμάς Λιακουνάκος γεννήθηκε στον Πειραιά και τελείωσε το Οικονομικό Γυμνάσιο της πόλης. Ασχολήθηκε με τα ναυτιλιακά και αργότερα, το 1990, παρακολούθησε το πρόγραμμα Owner / President Management του Harvard Business School.

Ο όμιλος των επιχειρήσεών του περιλαμβάνει πέρα από τη Euromedica, που την ίδρυσε το 1987, την Κέρδος Εκδοτική Α.Ε. (1985), εκδότρια της ημερήσιας οικονομικής εφημερίδας «Κέρδος», την Αxon Α.Ε. (1974) που δραστηριοποιείται υπό τον εξωραϊσμένο τίτλο «ως εκπρόσωπος και σύμβουλος εξεχόντων διεθνών κατασκευαστικών οίκων ειδικοποιημένων συστημάτων για την προώθηση και πώληση των προϊόντων τους στην Ελλάδα». Περιλαμβάνει την αντιπρόσωπο οπλικών συστημάτων Byron Inc. (1986), τη Sonak Α.Ε. (1988) με αντικείμενό της την κατασκευή λογισμικού και ηλεκτρονικών συστημάτων, την Αxon Development Α.Ε. (1989), δραστηριοποιούμενη στον χώρο της οικιστικής ανάπτυξης, την Axon Χρηματιστηριακή (1991) και άλλες.

Ο Θωμάς Λιακουνάκος είναι μέλος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, της Ενωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιου Αθηναϊκού Τύπου και την ΕΕΔΕ, και δηλώνει ως ενδιαφέροντά του το χειμερινό σκι και το τένις. Αυτό άλλωστε το ξέρουν οι παροικούντες τα διακεκριμένα ελληνικά τερέν, στα οποία ο επιχειρηματίας έχει θεαθεί να παίζει με πρώην υπουργούς αλλά και άλλους επιχειρηματίες.

Η βίλια στη Μύκονο και τα ακριβά γούστα

Ακόμα όμως κι αν ο όμιλος κλυδωνίζεται από την κρίση, τα υπέρογκα χρέη και την απουσία εξοπλιστικών προγραμμάτων αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως αυτά των παρελθόντων δεκαετιών, δύσκολα μπορεί κανείς να πει ότι ο Θωμάς και η Νατάσα έχουν αλλάξει το lifestyle τους. Ενα lifestyle με φόντο σαλέ στην Αράχοβα, ταξίδια στο Aσπεν, εντυπωσιακές θαλαμηγούς και πανάκριβα φουσκωτά, βίλα στη Μύκονο και έπαυλη στο Ψυχικό.

Η έπαυλη μάλιστα έγινε ευρύτερα γνωστή, όταν τη διέρρηξαν -περίπου πριν από ενάμισι έτος- ληστές, οπότε αποκαλύφθηκαν τα γούστα της δεύτερης συζύγου του, της 46χρονης Νατάσας, την οποία λέγεται πως γνώρισε στα γραφεία του ομίλου του. Μεγάλης αξίας διαμάντια, δαχτυλίδια με πολύτιμους λίθους, πανάκριβα χρυσά και διαμαντένια ρολόγια και δεκάδες άλλους μικρούς θησαυρούς που έλκουν την προέλευσή τους από οίκους όπως των Καίσαρη, Ιλεάνας Μακρή, Sotheby's, Serkos, Vourakis, Cartier και Gavello... Πάντοτε μόνο τα καλύτερα. Στη Μύκονο, στην περιοχή Τούρλος, δεσπόζει η βίλα του επιχειρηματία, με την ιδιωτική πισίνα μέσα στα βράχια. Στην Αράχοβα ο Θωμάς, εκτός από το ιδιόκτητο σαλέ, έχει χτίσει και ένα… χωριό: παραδοσιακές οικίες κάτω από το club Χάντρες, σε ένα συγκρότημα που ονόμασε -πώς αλλιώς;- «Αξονα».

Κι όμως, αυτό δεν τον εμποδίζει να κυκλοφορεί -για καλό σκοπό- με πανάκριβα σκάφη στο Αιγαίο. Fabio Buzzi σημαίνει για τα φουσκωτά σχεδόν ό,τι η Ferrari για τα αυτοκίνητα.

Το υπερδεκάμετρο ταχύπλοο Fabio Buzzi γνώρισαν και τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου φέτος την άνοιξη, όταν τα επισκέφτηκε ο Λιακουνάκος μαζί με την Ομάδα Αιγαίου. Πρόκειται για μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, στην οποία εθελοντές γιατροί και άλλοι επαγγελματίες επισκέπτονται την άγονη γραμμή για να παρέχουν υπηρεσίες σε όσους συνανθρώπους μας δεν έχουν την πολυτέλεια να βρίσκονται κοντά σε υπηρεσίες υγείας.

Στην εξόρμηση αυτή ο Λιακουνάκος συμμετείχε και το 2012, και μάλιστα λέγεται ότι ήταν συνεχώς παρέα με την Ελίνα Σμπώκου. Βλέπετε, το ζεύγος Θωμά - Νατάσας έχει καιρό τώρα ξεπεράσει τις συμβατικότητες των προσχημάτων και οι μεμονωμένες εμφανίσεις τους είναι περισσότερες από τις κοινές. Εξάλλου οι κοινές εμφανίσεις τους προ δεκαετίας ήταν ενίοτε και επεισοδιακές, αν αληθεύουν όσα λένε άνθρωποι των κύκλων αυτών, που θυμίζουν γάμο στη Σαντορίνη, όπου η διαφιλονικία τους κατέληξε σε δημόσιο καβγά. Ετσι υιοθέτησαν de facto μια πιο sui generis σχέση, με αποτέλεσμα κανείς να μην ξέρει, παρά μόνον οι εκάστοτε κοντινοί τους, πότε είναι μαζί και πότε χώρια.

espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.