Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Με βροχές και καταιγίδες ξεκινά η εβδομάδα



Άστατος αναμένεται να είναι σήμερα ο καιρός στη χώρα μας, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις μεσημεριανές ώρες της ημέρας. Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα και να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά

 βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν στην Αττική, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Βροχές θα σημειωθούν και στη Θεσσαλονίκη, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 22 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές οι οποίες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανόν να είναι ισχυρές τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ίδια αναμένεται να είναι τα καιρικά φαινόμενα και στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κυκλάδες και την Κρήτη θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, ενώ υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Οι άνεμοι δυτικοί 3 με 5 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Επίσης, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι δυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.