Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Έρχεται ανασχηματισμός μέσα στην εβδομάδα- Χωρίς φιέστα με ένα απλό διάγγελμα η έξοδος την Τρίτη

Μπορεί η χώρα να είναι σε καλοκαιρινή διάθεση και ο λαός για μπάνια, αλλά στο Μέγαρο Μαξίμου τα χαρτιά πάνε και έρχονται.

Η μεγάλη ημέρα  που η χώρα θα βγει και επίσημα από τα μνημόνια πλησιάζει και ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθυνθεί στον Ελληνικό λαό για να τον ενημερώσει για τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση στη μεταμνημονιακή εποχή για την οικονομία, την κοινωνία και ιδιαίτερα για εκείνους που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση.

Βέβαια, ούτε λόγος να γίνεται για πανηγυρικές εκδηλώσεις. Η φονική φωτιά στην Ανατολική «έκαψε» τα σχέδια για φιέστες στο Καστελόριζο.

Στόχος η προσπάθεια για αναστροφή του αρνητικού κλίματος. Και αν το πρώτο βήμα για το πετύχει αυτό η κυβέρνηση είναι η αλλαγή των όρων του παιχνιδιού στην οικονομία, λόγω της εξόδου από τα μνημόνια, το δεύτερο είναι η αλλαγή εκείνων που σήμερα εφαρμόζουν τις πολιτικές αυτές. Με μια λέξη: Ανασχηματισμός!

Μια κίνηση, που σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών μπορεί να γίνει μέσα στην εβδομάδα που έρχεται.

Η λέξη που θα τον χαρακτηρίζει θα είναι «στοχευμένος», δηλαδή συγκεκριμένες αλλαγές σε θέσεις «κλειδιά» του κυβερνητικού οργάνου.

Θεωρείται, λοιπόν, βέβαιο, ότι ο πρωθυπουργός θα συνοδεύεται στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης και από νέους υπουργούς.

Σύμφωνα πάντα με την Εφημερίδα των Συντακτών, στο πλαίσιο αυτό τα όσα ακούγονταν περί απομάκρυνσης του Ευκλείδη Τσακαλώτου από το υπουργείο Οικονομικών δεν ισχύουν. Θα παραμείνει «τσάρος» της Οικονομίας.

Το ίδιο ισχύει και για το υπουργείο Εξωτερικών. Ο Νίκος Κοτζιάς εμφανίζεται επίσης αμετακίνητος, μια και η δουλειά που έκανε στο κομμάτι της Συμφωνίας των Πρεσπών, οι κινήσεις του στα θέματα με την Αλβανία, αλλά και τελευταία με τη Ρωσία, αποδεικνύουν ότι δύσκολα θα βρεθεί άλλο στέλεχος από τον «πάγκο» με τέτοια ικανότητα στο συγκεκριμένο υπουργείο.

Αμετακίνητοι θεωρούνται επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Επικρατείας Αλέξανδρος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας.

Από εκεί και πέρα, κάθε σενάριο για αλλαγές σε υπουργεία, όπως το Εθνικής Αμυνας, το Δικαιοσύνης, το Περιβάλλοντος, το Πολιτισμού, φαίνεται πως είναι ανοιχτό, είτε στο πλαίσιο ανταλλαγής χαρτοφυλακίων είτε στο πλαίσιο ευρύτερων μετακινήσεων.

Ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει με τα χαρτοφυλάκια των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με τους Πάνο Καμμένο και Ελενα Κουντουρά να είναι οι μοναδικοί που θα διατηρήσουν υπουργικές θέσεις, αν και στην περίπτωση του αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αυτή η θέση ίσως να μην είναι στο Άμυνας.

Αλλαγές και στο κόμμα

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του thepressroom.gr στις σκέψεις του πρωθυπουργού είναι να στείλει στη Κουμουνδούρου έμπειρα στελέχη καθώς από το φθινόπωρο μπαίνουμε σε προεκλογικό χρόνο και μάλιστα τριπλών εκλογών.

Το θέμα των αλλαγών στο κόμμα θα ξεκαθαρίσει λίγο πριν από τη ΔΕΘ, που θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του πρωθυπουργού, όπου εκεί θα δοθεί το στίγμα της επόμενης μέρας.

Στόχος να αποκτήσει το κόμμα ξανά επαφή με την κοινωνία, πράγμα που έχει χάσει.

Δεν λίγοι αυτοί στο Μαξίμου που θεωρούν τον Νίκο Παππά ή τον Πάνο Σκουρλέτη μια καλή λύση για Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ. Πάνος Σκουρλέτης ή Νίκος Παππάς είναι αμφότεροι ιδανικές λύσεις για να συμμαζέψουν το κόμμα ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων.

Η γενιά των σαραντάρηδων…

Ήδη από τον προηγούμενο ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός είχε τοποθετήσει σε θέσεις-κλειδιά εκπροσώπους της γενιάς των σαραντάρηδων,όπως τον Δημήτρη Λιάκο, την Εφη Αχτσιόγλου, τον Νάσο Ηλιόπουλο,τον Αλέξη Χαρίτση. Πληροφορίες θέλουν να αναλαμβάνουν υπουργείο κι άλλοι νέοι, όπως ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Χρήστος Στάικος και η Ράνια Σβίγκου.

Άλλο ένα πρόσωπο που έχει καλή εικόνα του υπουργείου και προέρχεται από τη ΔΗΜΑΡ είναι ο νυν γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Τέλος, πολύ πιθανή θεωρείται και η υπουργοποίηση της προερχόμενης από το ΠΑΣΟΚ Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.