Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ

Μιχάλης Ασλάνης 


Κατάγεται από την Μικρά Ασία. Από την ταλαντούχα γενιά της σχολής ΒΑΚΑΛΟ, σπούδασε διακόσμηση, γραφικές τέχνες, ιστορία τέχνης με σπουδαίους καθηγητές τους ζωγράφους Τέτση, Μοσχίδη, Γούναρη, Πρέκα, Βακαλό. Συγχρόνως το 1974 με τις σπουδές του ξεκίνησε την καριέρα του τελείως αυτοδημιούργητος. Οι δημιουργίες του πόζαραν σε όλα σχεδόν τα εξώφυλλα των τότε ελληνικών περιοδικών και κέρδισαν τις καλύτερες κριτικές χάρη στις πετυχημένες και πολύ έθνικ επιρροές του. Έκτοτε η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε ατομικές ή ομαδικές επιδείξεις μαζί με σημαντικούς ξένους σχεδιαστές στο Παρίσι, στο Μονακό, στην Μόσχα, στην Κωνσταντινούπολη, στην Κύπρο, στο Μιλάνο, στην Ρώμη, στο Μπάρι, στον Καναδά.


Σχεδίασε τα ρούχα για τους υπαλλήλους του Αττικό Μετρό και του αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος.Εκτός από ρούχα, ο Μιχάλης Ασλάνης συνεργάζεται με μεγάλες εξαγωγικές μονάδες που πωλούν στην ελληνική και ξένη αγορά είδη σπιτιού, αξεσουάρ μπάνιου, ομπρέλες, εσώρουχα, αντρικά και παιδικά ρούχα με την υπογραφή του




Χριστόφορος Κοτέντος...

O Δημήτρης Αλεξάκης και ο Γρηγόρης Τριανταφύλλου, το σχεδιαστικό δίδυμο πίσω από τους Deux Hommes χρησιμοποίησαν πάντα, σαν βάση για τη δημιουργία τους, μερικά σημαντικά στοιχεία ελληνικότητας: την αίσθηση του μέτρου και του φωτός, την καθαρότητα, την αρχιτεκτονική. Από την κλασσική γλυπτική μέχρι τις μοντέρνες γραμμικές φόρμες, επιχειρούν να ενσωματώσουν τις αναφορές τους σε ένα μοντέρνο σκεπτικό που αναμειγνύει το prêt-a-porter με την haute couture. Από τα πρώτα προσωπικά τους fashion shows μέχρι τις συμμετοχές τους στην Ελληνική Εβδομάδα Μόδας, κάθε σεζόν , οι Deux Hommes εδραιώνουν ένα στιλ που μπορεί να περιγραφεί σαν φιλική και λειτουργική avant-garde. Περιεκτικά και ταυτόχρονα επιθυμητά, τα ρούχα των συλλογών τους δηλώνουν την εφαρμογή καινούργιων ιδεών πάνω στη μόδα, με αναφορές από την Ευρωπαϊκή Ιστορία και Τέχνη. Το πρώτο τους διεθνές εγχείρημα περιλαμβάνει ήδη πωλήσεις σε μπουτίκ στην Ευρώπη και την επαγγελματική καθοδήγηση του Jean-Jacques Picart Conseil Agency στο Παρίσι. Παράλληλα με τις κολεξιόν τους έχουν σχεδιάσει κοστούμια για θεατρικές παραγωγές και έχουν συμμετάσχει σε πολλά πολιτιστικά shows όπου η δουλειά τους έχεις χαρακτηριστεί σαν σύγχρονη, ευρηματική και πρωτοποριακή. Στο showroom των Deux Hommes φιλοξενούνται οι prêt-a-porter deluxe συλλογές τους που κατασκευάζονται στην Ιταλία σε συνδυασμό με βραδινές sur mesure δημιουργίες που διαθέτουν το δικό τους φανατικά μοντέρνο κοινό.



Δούκας Χατζηδούκας...

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε στο American College of Greece Deree Ιστορία της Τέχνης και αγάπησε με πάθος τη μόδα. Το 2003 δημιουργεί την πρώτη του συλλογή με υποδήματα και αξεσουάρ prêt-a-porter με έντονα, όμως, στοιχεία Haute Couture. Χαρακτηρίστηκαν αμέσως luxury items και σημείωσαν μεγάλη επιτυχία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Την ίδια χρονιά δέχεται πρόσκληση από το Camera Nazionale Della Moda Italiana και συμμετέχει στην Alta Moda (εβδομάδα υψηλής ραπτικής της Ιταλίας), όπου και λαμβάνει διθυραμβικές κριτικές από τον ελληνικό και διεθνή Τύπο. Συνεχίζει τη διεθνή καριέρα του παρουσιάζοντας τις συλλογές του στο Μιλάνο ενώ ξεκινάει η εξαγωγή του brand «Dukas» σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Συνεργάζεται με τη Swarovski Hellas και με αφορμή τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας δημιουργεί ένα haute couture σανδάλι από δέρμα, πλέξιγκλας και κρύσταλλα Swarovski απεικονίζοντας το κλασικό ελληνικό μοτίβο του μαιάνδρου. Από το 2005 σχεδιάζει το ροζ βραχιολάκι της Estee Lauder Hellas για την υποστήριξη των γυναικών με καρκίνο του μαστού συνεισφέροντας στο μεγάλο αυτό φιλανθρωπικό έργο. Το Μάρτιο του 2008 συμμετέχει για πρώτη φορά στο Paris Fashion Week, ενώ το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς η Jennifer Lopez κατά την αποχώρηση της από την Ελλάδα επιλέγει να κρατήσει τσάντα του σχεδιαστή. Η Dukas collection φέρει την υπογραφή Exclusively made in Hellas σε όλα τα προϊόντα



Μάκης Τσέλιος...

Δεν είναι απλά ένας σχεδιαστής μόδας, είναι ένας βέρος επτανήσιος καλλιτέχνης. Γεννημένος στην Ιθάκη, φεύγει από το νησί του για να μεγαλώσει στον Πειραιά. Σε ηλικία 25 ετών αποφασίζει να ασχοληθεί με την μόδα, θέτοντας τα θεμέλια μιας λαμπερής καριέρας. Οι συλλογές του καλύπτουν όλες τις ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας, ενώ οι ξένοι τολμούν να τον χαρακτηρίσουν ως τον ελληνικό Valentino. Σήμερα ο Μάκης Τσέλιος συνεργάζεται με μεγάλες βιομηχανίες και δημιουργεί μοναδικές σειρές προϊόντων, από ρούχα και αξεσουάρ για άνδρες και γυναίκες μέχρι λευκά είδη για το σπίτι. Ξενοδοχειακές, αεροπορικές και ναυτιλιακές επιχειρήσεις του έχουν αναθέσει επίσης το σχεδιασμό και την δημιουργία στολών για το προσωπικό τους, ενώ στο ατελιέ του δημιουργεί την συλλογή του υψηλής ραπτικής και νυφικών MAKIS TSELIOS Haute Couture

Nikos-Takis Haute Couture...

Με σχεδόν 50 χρόνια επιτυχημένης πορείας στο Ελληνικό και Διεθνές στερέωμα της μόδας, έχει την αίσθηση της δημιουργίας και προσαρμόζει την ποιότητα και το ιδιαίτερο ύφος του, στις σημερινές προσταγές της μόδας. Το διεθνές δίδυμο, Nikos-Takis, στα πρώτα του βήματα, στόχευε απλά στην προβολή της ελληνικής μόδας διεθνώς. Με συνδυασμούς υφασμάτων, όπως υφαντά με μοντέρνα κα πολυτελή υφάσματα, παρουσίασαν δημιουργίες οι οποίες έγιναν αποδεκτές για την ποιότητα και την άψογη εφαρμογή τους. H καριέρα τους εκτοξεύτηκε αμέσως. Ακολούθησε μια σειρά από επιδείξεις σε όλο τον κόσμο, καθώς και πολλά βραβεία και διακρίσεις που τους δόθηκαν στο Λος Άντζελες, Σικάγο, Φιλαδέλφεια, Alpen Town, Σουηδία, Φιλανδία, Γερμανία, Άμστερνταμ, Ιταλία, Λίβανο, Καιρό και Τεχεράνη. Περιοδικά με παγκόσμια εμβέλεια, όπως το L’ Officiel και το Vogue φιλοξένησαν στις σελίδες τους το ελληνικό δίδυμο. Τα ενδυματολογικά μουσεία του Σικάγο και της Φιλαδέλφειας φιλοξενούν μέχρι και σήμερα δημιουργίες υψηλής ραπτικής των δύο σχεδιαστών. Στο διεθνές πελατολόγιο του συμπεριλαμβάνονται αυτοκράτειρες, βασίλισσες, πριγκίπισσες και ένας μεγάλος αριθμός από διεθνή ονόματα του jet-set, του κινηματογράφου και της τέχνης. Τα ινία της Nikos-Takis Haute Couture έχουν αναλάβει από το 1996 οι Χάρης και Ηλίας. Η Nikos-Takis Haute Couture έχει στο πρόσφατο παρελθόν σχεδιάσει και παράγει τις στολές της Athens Airways, ενώ με την έναρξη λειτουργίας του Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος τις στολές του προσωπικού ασφαλείας. Επιπλέον, με το Fashion Hotel που έχουν δημιουργήσει στη Ρόδο, την Επαγγελματική Σχολή Μοντέλων στο Περιστέρι, την νέα συλλογή των βαπτιστικών Baby Bloom, τη σειρά εσωρούχων Nikos-Takis Lingerie & Underwear αλλά και με μια σειρά νέων κολεξιόν που ετοιμάζουν στο χώρο, των υποδημάτων, των αθλητικών ειδών, των επίπλων, των Λευκών Ειδών, της αρωματοποιίας και των καλλυντικών, ανοίγουν νέους ορίζοντες για το μέλλον.

Βασίλειος Κωστέτσος...


Η αγάπη του για την μόδα ξεκίνησε από την μητέρα του η οποία είχε εδραιωθεί και αναγνωριστεί στον χώρο εισαγωγής ρουχισμού στην ελληνική βιομηχανία μόδας. Όταν ο Βασίλειος ήταν 9 ετών, επισκέφτηκε το στούντιο της επιχείρησης στο κέντρο της Αθήνας και ξεκίνησε την ενασχόληση του με τον μαγικό κόσμο της μόδας και του σχεδίου. Το 1990 είχε ήδη λανσάρει την δική του φίρμα σχεδίασης ρούχων με το όνομα "Βασίλειος Κωστέτσος" και είχε ανοίξει το πρώτο του ατελιέ στο Κολωνάκι. Την ίδια χρονιά, παρουσίασε την πρώτη του κολεξιόν υψηλής ραπτικής. Πολύ γρήγορα καθιέρωσε την φήμη και υπεροχή του ως ένας από τους σπουδαιότερους έλληνες σχεδιαστές. Απόδειξη αυτής της αναγνώρισης είναι οι συνεργασίες του σχεδιαστή με παγκοσμίας φήμης μοντέλα όπως οι Cindy Crawford, Naomi Campbell, Kate Moss, Claudia Schiffer, Eva Herzigova και πολλές άλλες. Κάθε Οι τρέχουσες γραμμές που λανσάρει είναι οι Vassilios Kostetsos-Haute Couture, Polyxeni by Kostetsos, Neotis Collection, Vassilios Kostetsos Made in Hellas και Vassilios Art Collection. Επίσης, οι δημιουργίες του έχουν παρουσιαστεί στο Igedo του Dusseldorf, στο Covent Garden του Λονδίνου και στο fashion week της Ν. Υόρκης. Ο Βασίλειος Κωστέτσος ήταν και είναι πάντα λάτρης εμπνευσμένων και νεωτεριστικών ιδεών όσον αφορά στην παρουσίαση των ρούχων του. Για τον λόγο αυτόν, το 2000 και 2001 εξέπληξε τον κόσμο της μόδας όταν τα shows του έλαβαν χώρα μέσα σε τρένα στον κεντρικό σταθμό της Αθήνας και μέσα σε αεροπλάνο κατά την διάρκεια της πτήσης Αθήνα-Λέρος αντίστοιχα.



Βρεττός Βρεττάκος...

Γεννήθηκε στη Αθήνα και έχει σαν βάση του το Λονδίνο. Ο Βρεττός Βρεττάκος είναι ανάμεσα στην ελίτ των πτυχιούχων του διάσημου Royal College of Art του Λονδίνου, με μάστερ στο γυναικείο ρούχο. Η πτυχιακή… συλλογή του "Ptihoseis-Ripples" έκανε μεγάλη εντύπωση σε κοινό και κριτικούς, τόσο μάλιστα, που τον εδραίωσε σαν έναν από τους νεότερους underground designers για το 2005 στην Βρετανική σκηνή. Αποτέλεσμα: πουλήθηκε όλη του η συλλογή από τις διάσημες μπουτίκ του Τόκυο και του Λονδίνου Sobuki, Dovestreet market και Fusion exclusive gallery. H μεγάλη του επιτυχία του συνεχίζεται με μία ακόμα διάκριση το 2006, όταν για ακόμα μία φορά κέρδισε μια θέση ανάμεσα στους 10 φιναλίστ παίρνοντας εκστατικές κριτικές στον σημαντικό διαγωνισμό νέων ταλέντων "Fashion Fringe" . Τα ρούχα του επιλέχθηκαν και φωτογραφήθηκαν για τα περιοδικά I.D., W, Paper, V. Magazine, POP. Έχοντας να αντιμετωπίσει ένα απαιτητικό διεθνές κοινό, και με σημαντικές συνεργασίες με έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, το μικρό μα τόσο σημαντικό βιογραφικό του Βρεττού εμπλουτίστηκε με συμμετοχές σε μεγάλες εκθέσεις στο Λονδίνο, το Τόκυο και το Παρίσι καθώς και με συνεργασίες με μεγάλους οίκους . Το 2008 τον βρίσκει στην Ελλάδα, και για την ακρίβεια στην Αθήνα και την Τεχνόπολη στο Γκάζι όπου παρουσιάζει τη δεύτερη exclusive πολυτελή συλλογή του "The Gilded Lady". Στα τέλη Φεβρουαρίου θα κάνει το μεγάλο βήμα συμμετέχοντας στο London Fashion Week. Ίσως κάπως έτσι, να ξεκινάει μια μεγάλη διεθνής καριέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.