Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Δύο μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες ενώνουν τις δυνάμεις τους

Στις 15/1/2019 Ολοκληρώθηκε η συμφωνία

Η Volkswagen AG και η Ford Motor Company ανακοίνωσαν σήμερα τις πρώτες συμφωνίες για μια ευρεία συμμαχία που θα βοηθήσει τις δυο εταιρείες να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να εξυπηρετήσουν καλύτερα τους πελάτες τους, σε μια εποχή ραγδαίων αλλαγών για τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen Dr. Herbert Diess και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ford, Jim Hackett, επιβεβαίωσαν ότι οι εταιρείες σκοπεύουν να αναπτύξουν εμπορικά φορτηγά και μικρού μεγέθους pickups για τις παγκόσμιες αγορές, από το 2022. 

Η συμμαχία θα συμβάλλει οδηγήσει σε οικονομία κλίμακος και αποδοτικότητα, ενώ θα επιτρέψει στις δύο εταιρείες να μοιραστούν τις επενδύσεις και να αναπτύξουν πλατφόρμες αρχιτεκτονικές οχημάτων με ξεχωριστές δυνατότητες και τεχνολογίες.

Εκτιμάται ότι η εμπορική συνεργασία van και pickup θα αποφέρει βελτιωμένα ετήσια αποτελέσματα (προ φόρων), αρχής γενομένης το 2023. Επιπλέον, η Volkswagen και η Ford έχουν υπογράψει μνημόνιο κατανόησης για τη διερεύνηση της συνεργασίας σε αυτόνομα οχήματα, υπηρεσίες κινητικότητας και ηλεκτρικά οχήματα, ενώ πρόκειται να εξετάσουν πρόσθετα προγράμματα οχημάτων στο μέλλον.

Η συμμαχία, η οποία δεν συνεπάγεται διασταυρούμενη ιδιοκτησία μεταξύ των δύο εταιρειών, θα διέπεται από μια κοινή επιτροπή. Αυτή η επιτροπή θα καθοδηγείται από τους Hackett και Diess και θα περιλαμβάνει ανώτερα στελέχη και από τις δύο εταιρείες.

Η Ford και η Volkswagen έχουν ισχυρή εκπροσώπηση στον χώρο των επαγγελματικών οχημάτων με μοντέλα όπως τα Transit, Ranger, Transporter, Caddy και Amarok και οι συνολικοί όγκοι των μικρών εμπορικών οχημάτων των εταιρειών το 2018, ανήλθαν συνολικά σε 1,2 εκατομμύρια μονάδες παγκοσμίως.

Καθώς εκτιμάται ότι η ζήτηση σε αυτές τις κατηγορίες θα αυξηθεί, η συμμαχία θα επιτρέψει στις εταιρείες να μοιράζονται το κόστος ανάπτυξης, να αξιοποιούν την αντίστοιχη παραγωγική τους ικανότητα, να αυξάνουν την ικανότητα και την ανταγωνιστικότητα των οχημάτων τους και να μειώνουν το κόστος, διατηρώντας παράλληλα χαρακτηριστικά γνωρίσματα μάρκας. Μέσω της συμμαχίας, η Ford θα σχεδιάσει και θα κατασκευάσει μικρού μεγέθους pickups για τις δύο εταιρείες που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά ήδη από το 2022. Η Ford επίσης, πρόκειται να κατασκευάσει μεγαλύτερα εμπορικά φορτηγά για ευρωπαίους πελάτες και η Volkswagen προτίθεται να αναπτύξει ένα φορτηγάκι πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.