Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Σε μια πολυκατοικία των 50’s της Κυψέλης, ένα διαμέρισμα συγκεντρώνει όλα τα εμβληματικά προϊόντα σύγχρονου design που θέλουμε



Το διαμέρισμα ανακαινίστηκε για να λειτουργήσει ως pied-à-terre του αρχιτέκτονα που το σχεδίασε με μια ματιά στην «ελληνικότητα» και την αντίληψη του «μοντέρνου» στην Αθήνα των 50's ενώ δημιούργησε και έναν αστικό κήπο στον εξώστη.

Σε μια πολυκατοικία της δεκαετίας του ’50, με την αύρα και την αίγλη της τότε αστικής κάτω Κυψέλης, ένα διαμέρισμα ανακαινίστηκε για να λειτουργήσει ως pied-à-terre του αρχιτέκτονα που το σχεδίασε εκμοντερνίζοντας στοιχεία παραδοσιακά ελληνικά, ντύνοντας το με εμβληματικά προϊόντα design συγκεντρωμένα σε έναν χώρο. 


Το 2009, ο Βασίλη Καραλάζος προχώρησε σε μια ριζική και δραστική αναδιαμόρφωση της αρχικής εσωτερικής διαρρύθμισης. Τα χαρακτηριστικά του διαμερίσματος που βρίσκεται κοντά στο Πεδίον του Άρεως είναι η «αυστηρότητα και η καθαρότητα της γεωμετρίας στα υλικά, τις αποχρώσεις και στην επίπλωση, με την ματιά στραμμένη αβίαστα και τρυφερά στην “ελληνικότητα”, την αντίληψη του “μοντέρνου” στην Αθήνα των 50’s και την αίσθηση του φωτός».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.