Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο 15/12/2018

Μεταβολή παρουσιάζει σήμερα ο καιρός, με βροχές και καταιγίδες οι οποίες μετά το μεσημέρι αναμένεται τοπικά να είναι ισχυρές, καθώς βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται νότια της Σικελίας θα κινηθεί προς την Πελοπόννησο. 


Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα, και στην Πελοπόννησο, στη Στερεά, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινότερα τμήματα της βόρειας χώρας.

Στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας, βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από αργά το απόγευμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Κυριακή, φαινόμενα που ενδέχεται να είναι παροδικά έντονα.

Την Κυριακή (16/12) βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και ιδιαίτερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από ισχυρές βροχές και καταιγίδες συμπεριλαμβάνεται και το νησί του Καστελλόριζου. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινότερα τμήματα της βόρειας χώρας.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο από την ΕΜΥ

Τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και το Αιγαίο και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα πιθανώς πρόσκαιρα να είναι ισχυρά αρχικά στο Ιόνιο και από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα στα δυτικά.

Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Αττική με ασθενείς βροχές κατά διαστήματα που από τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι. Η ορατότητα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 4 και 12 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία στα θαλάσσια- παράκτια της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς πρόσκαιρα να είναι ισχυρές.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με πρόσκαιρη εξασθένηση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα νότια που από το απόγευμα θα ενταθούν και στη νότια Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: από 8 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το βράδυ και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Ζάκυνθος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές προς το μεσημέρι.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.

Ο καιρός την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου

Νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπει για την Κυριακή (16/12) η ΕΜΥ. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και το πρωί στα νησιά του Ιονίου.

Πιθανόν τα φαινόμενα πρόσκαιρα να είναι ισχυρά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά με βαθμιαία βελτίωση στα δυτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί 3 με 4, βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά νοτιοανατολικοί 4 με 6, στο Αιγαίο πρόσκαιρα 7, που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.