Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Η Ιταλία «χοντραίνει» την κόντρα με τις Βρυξέλλες


Το υπουργικό συμβούλιο ετοιμάζει την απάντηση για τον προϋπολογισμό, αψηφώντας την Κομισιόν.

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να αψηφήσει την Κομισιόνστην απάντηση που πρέπει να στείλει σήμερα, για τον προϋπολογισμό.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις των Βρυξελλών, ο κυβερνητικός συνασπισμός αποφάσισε να εμμείνει στην πρόβλεψη για ανάπτυξη 1,5% και στόχο ελλείμματος 2,4%, στην επιστολή που θα στείλει στην Κομισιόν, σύμφωνα με αξιωματούχο της Λέγκας που επικαλείται το Bloomberg.

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε έχει συγκαλέσει υπουργικό συμβούλιο απόψε, προκειμένου να συζητηθεί η απάντηση της Ρώμης στην απαίτηση της Κομισιόν για αναθεώρηση του προϋπολογισμού, ανέφερε άλλος αξιωματούχος. 

Οταν δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Ματέο Σαλβίνι αν θα αλλάξει ο προϋπολογισμός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κούνησε το κεφάλι του, γράφει το Bloomberg.

Με την επιμονή στους στόχους που προκάλεσε ανησυχία στην Κομισιόν για τον αντίκτυπο που θα έχουν στο ιταλικό χρέος, πλέον η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία θα πρέπει να αποφασίσει αν θα ξεκινήσει τη διαδικασία κυρώσεων που μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμα δισεκατομμυρίων ευρώ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.