Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Θα στείλει επιστολή και στη μάνα του Κ. Κατσίφα ο Α. Τσίπρας, όπως έκανε με τη μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου;


Ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας θα στείλει επιστολή και στη μάνα του δολοφονηθέντος από την Αλβανική αστυνομία Βορειοηπειρώτη
ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα; Όπως ακριβώς έκανε και με τη μητέρα του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου;

Το ερώτημα θέτουν πολλοί αναγνώστες του europost.gr προς την σύνταξη της ιστοσελίδας μας, μετά την επιβεβαίωση από την κυβέρνηση του ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έστειλε επιστολή στη μητέρα του ακτιβιστή για τα κοινωνικά δικαιώματα της ομοφυλοφιλικής κοινότητας στην Ελλάδα Ζακ Κωστόπουλου, στην οποία μοιράζεται μαζί της την οδύνη για το θάνατο του γιου της και κοινούς προβληματισμούς για το πως μπορεί η πολιτεία να αποτρέπει τέτοιου είδους τραγικά συμβάντα.

Το ερώτημα είναι τι θα κάνει και τι πρέπει να κάνει τώρα ο πρωθυπουργός για μια άλλη μάνα, επίσης χαροκαμένη την Βορειοηπειρώτισσα μητέρα του 35χρονου ομογενούς Κων. Κατσίφα, που δολοφονήθηκε από τα πυρά των Ειδικών Δυνάμεων της Αλβανικής αστυνομίας.

Θα υπάρξουν δύο μέτρα και δύο σταθμά; Ασφαλώς οι δύο περιπτώσεις δεν μοιάζουν και δεν ταυτίζονται.

Έχουν όμως ένα κοινό παρονομαστή: Την οδυνηρή απώλεια ζωής δύο νέων Ελλήνων, για τους οποίους ο πρωθυπουργός, αν μη τι άλλο, οφείλει να δείξει τα ίδια αισθήματα οδύνης και συμπαράστασης προς τις πληγείσες οικογένειες. 

Γιατί ο πόνος των μανάδων δεν υπόκειται ούτε σε κομματικά πρόσημα, ούτε σε ιδεολογικές αγκυλώσεις, ούτε σε προεκλογικές σκοπιμότητες! 

Πόσω μάλλον, που ο Κ. Κατσίφας ήταν ενεργό μέλος της πολύπαθης εθνικής Μειονότητας των Βορειοηπειρωτών, οι οποίοι παρόλο που οι ερπύστριες της Ιστορίας πέρασαν από πάνω τους- εξακολουθούν να διατηρούν αδούλωτο και ακμαίο το πατριωτικό τους φρόνημα και την πίστη τους στον Ελληνισμό και στο Έθνος.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.